18 investitori romani lanseaza un nou fond pentru start-up-uri locale hi-tech

fonduri-europene-salarii.jpg

antreprenorLucian Todea – proprietarul Soft32, una dintre cele mai mari afaceri online locale – si Bogdan Ripa – cofondator al afacerii Interakt Online achizitionate in 2006 de gigantul american Adobe – se numara printre cei 18 investitori care au pus bani pentru crearea unui nou „microfond“ – MVP Angels, care isi propune sa ofere in fiecare an pana la patru finantari cu o valoare ce poate ajunge la 50.000 de euro pentru fiecare proiect.

„Obiectivul principal imediat este crearea unui instrument de finantare pentru start-up-uri la nivel de seed, care lipseste in acest moment din ecosistemul investitional din Romania“, a declarat Bogdan Iordache, unul dintre coordonatorii proiectului, care este board manager & cofondator in cadrul How to Web & TechHub Bucharest.

MVP Angels a realizat deja prima investitie in InnerTrends, un start-up din Cluj care ajuta companiile sa optimizeze procesul de achizitie de noi utilizatori afland mai multe despre comportamentul lor. Firma clujeana a fost evaluata astfel la 0,55 mil. euro.

Fondurile cu care au contribuit investitorii sunt „echilibrate“, iar investitiile sunt decise de grupul de ad-visori al fondului, spune Bogdan Iordache, unul dintre adviserii principali.

„Nu exista un super-in¬vestitor sau un grup mai mic de superinvestitori. Banii primiti de la investitori sunt sindicalizati, iar apoi advisorii principali decid in ce start-up-uri se realizeaza investitia. Toti investitorii «intra» astfel in toate start-up-urile finantate de MVP Angels. Bugetul initial al MVP Angels este confidential“.

Investitia este realizata in schimbul unui pachet de 10 pana la 15% din actiuni.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.