200 milioane de euro disponibile pentru sub-masura 4.3- componenta infrastructura de irigatii prin PNDR 2014 – 2020

f6d2bb025b0005c13233679a32583a0d_XL.jpg

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritatea de Management a Programului National de Dezvoltare Rurala, anunta deschiderea unei noi sesiuni de primire proiecte prin Programul National de Dezvoltare Rurala pentru sub-masura 4.3 – Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – componenta infrastructura de irigatii, in data de 28 ianuarie 2019.

In cadrul sesiunii ce urmeaza a se deschide, aferenta sub-masurii 4.3, suma disponibila pentru selectia proiectelor va fi de 200 milioane euro, depunerea urmand a se face la nivel national.

Alocarea publica a sub-masurii este de 441 milioane euro, pana in prezent fiind lansate 2 sesiuni de depunere proiecte la nivel national cu o alocare de 368 milioane euro si una la nivelul zonei ITI Delta Dunarii cu o alocare de 7 milioane Euro.

In cadrul sesiunilor deja lansate au fost depuse 233 proiecte, fiind selectate 199 proiecte in valoare de 195,8 milioane euro si contractate 192 proiecte in valoare de 187,2 milioane euro.

Beneficiarii eligibili in cadrul sesiunii vor fi organizatii/federatii ale utilizatorilor de apa pentru irigatii (OUAI/FOUAI) infiintate in conformitate cu legislatia in vigoare, constituite din proprietari/utilizatori de terenuri agricole.

Vor fi finantate proiectele a caror valoare maxima eligibila este de un milion Euro/proiect si care vizeaza modernizarea infrastructurii secundare de irigatii, respectiv modernizarea sistemelor de irigatii aferente statiilor de punere sub presiune, inclusiv a cladirilor aferente acestora, precum si racordarea la utilitati, sistemele de contorizare a apei, inclusiv constructia/modernizarea bazinelor de colectare si stocare a apei de irigat.

OUAI/FOUAI vor putea primi finantare pentru achizitia de echipamente de irigat in limita a maximum 30% din valoarea totala eligibila a proiectului.

Detalii privind modul de accesare sau alte informatii relevante sunt disponibile pe paginile web ale AFIR (www.afir.info) si MADR (www.madr.ro).

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top