278 de miliarde euro au intrat deja in economia reala a Europei prin intermediul fondurilor structurale si de investitii europene

bani-1.jpg

Un nou raport publicat miercuri, 13 decembrie, evidentiaza realizarile celor cinci fonduri ale UE de la inceputul perioadei de finantare, in conditiile in care punerea in aplicare a programelor din perioada 2014-2020 a atins in prezent viteza de croaziera.

Pana in octombrie 2017, aproape jumatate din bugetul pentru perioada 2014-2020 al fondurilor structurale si de investitii europene (fondurile ESI) era angajat pentru proiecte concrete. Pana la sfarsitul anului 2016, aproape 793.500 de intreprinderi au primit sprijin din partea fondurilor, ceea ce a condus la crearea de aproximativ 154.000 de noi locuri de munca.

7,8 milioane de persoane au beneficiat deja de asistenta pentru a-si gasi un loc de munca sau pentru a-si dezvolta competentele si a fost imbunatatita biodiversitatea a 23,5 milioane de hectare de terenuri agricole. in total, pana la sfarsitul anului 2016 fusesera selectate 2 milioane de proiecte finantate de UE, adica cu 1 milion mai multe decat in anul precedent.

Vicepresedintele Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de munca, crestere, investitii si competitivitate, a declarat: „Fondurile structurale si de investitii europene joaca un rol crucial in consolidarea pietei noastre unice. Ele contribuie la cresterea economiilor noastre si stimuleaza crearea de locuri de munca si inovarea in Europa. Combinarea fondurilor structurale cu Fondul european pentru investitii strategice permite, de asemenea, finantarea unor proiecte mai riscante, dar promitatoare. As dori sa ii incurajez pe promotorii de proiecte sa ia in considerare aceasta optiune.”

Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat: „Numarul de proiecte finantate de UE s-a dublat in doar un an, ceea ce arata ca am atins acum viteza de croaziera in ceea ce priveste implementarea. Fondurile structurale si de investitii europene functioneaza la randament maxim si vor impulsiona proiectul european in urmatorul deceniu.”

Pe langa proiectele din sectorul digital, al incluziunii sociale si al mediului care sunt lansate acum datorita finantarii UE, raportul arata ca noutatile introduse in perioada de finantare 2014-2020 au adus beneficii considerabile.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top