3 noi contracte de finantare semnate in cadrul POR

POR-Satu-Mare.jpg

Cristian Petrescu a semnat trei contracte in valoare totala de peste 30 de milioane de lei, finantate in cadrul Programului Operational Regional.

Lucrarile din cadrul proiectului Restaurarea Bisericii de lemn din Buzesti – Comuna Farcasa, jud. Maramures vor include restaurarea bisericii de lemn, inclusiv pictura interioara, constructia unei porti din lemn, a unei clopotnite din lemn, a unui altar de vara si imprejmuirea acestora, amenajarea unui drum de acces pe o lungime de 80 de metri, a unei parcari cu 12 locuri si a aleilor, precum si construirea unui punct de informare in vederea introducerii bisericii in circuitul turistic cultural si religios. Valoarea totala a investitiei este de 3.940.916,86 de lei, din care finantarea nerambursabila din fonduri europene este de 2.384.907,42 lei. Durata de implementare a proiectului este de 28 de luni.

Prin proiectul Cresterea calitatii vietii urbane prin amenajarea Parcului Public Central din Baia Mare va fi amenajat si remodelat spatiul public intr-o zona de odihna si agrement care va cuprinde si o cladire ce va adaposti si un Centrul expozitional. Valoarea totala a proiectului este de 15.921.814,75 de lei, din care 12.336.139,15 lei reprezinta finantare nerambursabila din fonduri europene. Durata de implementare este de 22 de luni.

De asemenea, ministrul Cristian Petrescu a vizitat si actuala Casa Pocol, monument istoric care urmeaza a fi reabilitat in urma unui parteneriat dintre Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului, Consiliul Judetean Maramures si Primaria Municipiului Baia Mare.

Proiectul Reabilitarea patrimoniului istoric si cultural din municipiul Satu-Mare – Teatrul de Nord consta in consolidarea si conservarea culturala si arhitectonica, in vederea prezervarii stilului traditional al teatrului. Lucrarile vor consta, printre altele, in refacerea finisajelor superioare in sala de spectacole si in spatiile interioare destinate publicului, reabilitarea centralei termice, refacerea/amenajarea cailor de acces pietonale si carosabile din jurul cladirii. Valoarea totala a proiectului este de 14.154.121,87 de lei, din care finantarea nerambursabila este de 10.908.904,00 lei, iar durata de implementare este de 24 de luni.

In judetul Maramures, pana la aceasta data, au fost contractate 60 de proiecte cu finantare europeana in valoare totala de 395,61 de milioane de lei si urmeaza sa fie contractate alte 12 proiecte, in valoare totala de 11,11 milioane de lei.

De asemenea, in judetul Satu-Mare, pana in prezent, au fost contractate 49 de proiecte in valoare totala de 295,92 de milioane de lei si urmeaza sa fie contractate 23 de proiecte in valoare totala de 60,32 de milioane de lei.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *