40.000 Euro pentru tineri care nu mai invata si nu au nici job – statul vrea sa-i faca patroni, cu fonduri UE

tineret_in_actiune.jpg

Statul vrea sa acorde fonduri europene de pâna la 40.000 de euro unor tineri care nu sunt incadrati in vreo forma de invatamânt si nici nu lucreaza, bani cu care sa-si deschida mici afaceri. Cei care au urmat scoala profesioala sau liceul tehnologic, chiar si fara bacalaureat, ar urma sa fie avantajati. Informatiile apar in doua propuneri de ghiduri ale solicitantului pentru Programul Operational Capital Uman, lansate in dezbatere de autoritatea de management din subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.

Ministerul a scos in dezbatere publica propunerile de ghiduri ale solicitantului pentru Programul de sustinere a antreprenoriatului pentru tineri NEETs, in cadrul Programului Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Tinerii NEET sunt cei cu vârste de 16-24 de ani, care nu sunt incadrati in nicio forma de invatamânt si nici nu au serviciu.

Cele doua linii de finantare insumeaza 60 de milioane de euro, din fonduri europene si de la bugetul de stat, si ar urma sa fie valabile in toata tara.

Din acesti bani ar urma sa fie finantate cursuri de calificare si masuri de ocupare a fortei de munca, dar si programe de antreprenoriat in care unii dintre tinerii NEETs ar urma sa primeasca indrumare si educatie in domeniu, precum si un grant de maximum 40.000 de euro pentru a-si face mici afaceri.

Conform propunerilor de ghiduri, dintre tinerii NEETs doua categorii ar putea fi incluse in aceste programe antreprenoriale:

  • Tinerii NEET care au finalizat invatamântul obligatoriu fie vor fi plasati de catre AJOFM pe un loc de munca vacant, fie vor fi cuprinsi intr-un program de sprijin financiar pentru infiintarea de intreprinderi si consiliere si formare in domeniul antreprenoriatului sau vor putea opta pentru programele formare profesionala.
  • Tinerii NEET usor ocupabili fie vor fi plasati de catre AJOFM pe un loc de munca vacant, fie vor fi cuprinsi intr-un program de sprijin financiar pentru infiintarea de intreprinderi si consiliere si formare in domeniul antreprenoriatului sau program de formare profesionala.

Sursa: Startupcafe

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top