67,40 milioane euro pentru sprijinirea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca

work-resize.jpg

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU), relanseaza apelul de proiecte „Scheme nationale – programe de ucenicie si stagii pentru someri si persoane inactive, persoane de etnie roma, persoane din mediul rural”.

Prin acest apel se urmareste imbunatatirea competentelor si integrarea pe piata muncii a persoanelor inactive, a somerilor, cu precadere a celor de lunga durata, a cetatenilor apartinand minoritaţii roma, a lucratorilor varstnici (55 – 64 ani) si a persoanelor din mediul rural, in special cele din agricultura de subzistenta si semisubzistenta.

Concret, angajatorii care integreaza someri din categoriile mentionate vor primi un sprijin financiar pentru sustinerea de programe de formare profesionala de tip ucenicie la locul de munca, organizate timp de 1 an pentru nivelul 2 de calificare, timp de 2 ani pentru nivelul 3 de calificare si 3 ani pentru nivelul 4 de calificare.

Vor primi subventii si angajatorii care organizeaza programe de stagii pentru absolventii de invatamant superior, incheiate pe o perioada de 6 luni.
Astfel, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca pot accesa fonduri pentru proiecte care vizeaza sprijinirea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.

Prezentul apel de proiecte este destinat tuturor regiunilor de dezvoltare. Alocarea bugetara totala din POCU este de 67,40 milioane euro, din care suma totala dedicata regiunilor mai putin dezvoltate este de 59,79 milioane euro si suma destinata regiunii Bucuresti-Ilfov este de 7.61 milioane euro. Proiectele se depun online, in MySMIS, incepand cu 13 noiembrie 2018, pana la 14 ianuarie 2019.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top