70 de politicieni romani cu greutate vor da explicatii in dosare privind fraude cu fonduri europene

Ancheta.jpg

AnchetaOficiul European pentru Lupta Antifrauda al Uniunii Europene (OLAF) a trimis catre DIICOT si DNA dosare care atesta implicarea a 70 de parlamentari romani in diverse infractiuni de fraudare a fondurilor europene, sustin surse citate de Enational.ro.

Intre politicienii luati in vizor s-ar afla si nume aflate pe locuri eligibile din listele pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Giovanni Kessler, directorul OLAF, ar fi subliniat, in cadrul unor discutii purtate cu presedintele Traian Basescu, ca „a explodat” numarul reclamatiilor primite la Bruxelles din partea unor agenti economici privati din Romania, cu privire la deturnarea de fonduri europene, operatiuni ilegale in care ar fi implicati si multi parlamentari romani.

Cercetarile OLAF au evidentiat existenta mai multor retele distincte de fraudare, iar anchetatorii europeni au inaintat dosarele catre procurorii romani.

Astfel, trei sferturi din cazurile semnalate de OLAF sunt instrumentate de catre DIICOT, in timp ce restul spetelor, cu un nivel mai inalt de implicare politica, au revenit DNA.

Mai multe amanunte: Enational.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.