A fost semnat un nou contract de finantare pentru crearea unei infrastructuri de afaceri in Oradea

contract_Zalau.jpg

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Eduard Hellvig, a semnat, la Oradea (judetul Bihor), un contract de finantare prin Programul Operational Regional, pentru crearea unei infrastructuri de afaceri in municipiu si asigurarea cu utilitati publice a Parcului Industrial Eurobusiness Oradea – etapa a II-a.

Obiectivul proiectului consta in realizarea unei structuri functionale de sprijinire a mediului de afaceri, cu scopul de a pune bazele unei dezvoltari economice durabile a municipiului si de a sustine dezvoltarea sustenabila in judetul Bihor.

Astfel, prin acest proiect, se urmareste atat crearea de locuri de munca si atragerea de investitori in structura de sprijinire a afacerilor, cat si asigurarea infrastructurii pentru aceasta (retea de apa si canalizare, retea de alimentare cu energie electrica, structura de drumuri interioare, alimentare cu energie termica in regim centralizat si asigurarea accesului la reteaua de telecomunicatii).

Sunteti printre primii din tara care au inteles ca, fara a crea locuri de munca si spatii economice de dezvoltare, precum si facilitati de dezvoltare pentru afaceri, orice comunitate se sufoca. Prioritatea dumneavoastra este si prioritatea noastra. Iata de ce, va pot anunta ca, spre sfarsitul lunii iunie sau inceputul lunii iulie, va fi initiat un proiect national privind sprijinirea dezvoltarii parcurilor industriale prin infrastructura„, a declarat ministrul dezvoltarii regionale.

Eduard Hellvig a mai adaugat ca si-ar dori sa semneze astfel de proiecte in fiecare resedinta de judet sau in fiecare oras mare al tarii.

Proiectul semnat la Oradea are o durata de implementare de 31 de luni, iar valoarea totala a contractului este de 15.154.301 de lei, din care 6.777.003,41 de lei reprezinta fonduri nerambursabile.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.