Achizitiile pot fi derulate online de catre beneficiarii PNDR

laptop1.jpg

laptopO noutate pentru beneficiarii PNDR e ca Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a schimbat manualul de procedura pentru achizitii la fluxul derularii si avizarii on-line a procedurilor de achizitii. Astfel acestia vor putea derula achizitiile on-line pe pagina AFIR: http://www.afir.info.

Aceasta procedura on-line se aplica la toate achizitiile demarate incepand cu aceasta saptamana, indiferent de versiunea de contract de finantare.

Ulterior, pe parcursul derularii procedurii, contractul se va actualiza prin acte aditionale. Acestea pot fi incheiate, dupa caz, exclusiv ca urmare a modificarilor survenite in urma derularii procesului de achizitii on-line sau pot cuprinde si alte modificari ale proiectului. Actele aditionale se vor incheia pana la momentul avizarii finale a achizitiilor, conform noii proceduri.

Prin aceasta schimbare, se evita aparitia intarzierilor in derularea contractelor de finantare.

Procedura de achizitii stabileste modul derularii si verificarii contractelor de achizitii de servicii, bunuri cu sau fara montaj si de executie lucrari (constructii, montaj) in cadrul proiectelor finantate prin PNDR pentru beneficiarii privati.

Astfel, beneficiarii privati trebuie sa se autentifice, in partea superioara a paginii, destinata depunerii on-line si apoi sa publice invitatia de participare si dosarul cererii de oferte in format electronic. De asemenea, ofertantii vor parcurge procedura de inregistrare pe pagina de internet a Agentiei si, ulterior, vor depune on-line ofertele pentru respectiva procedura de achizitie.

Ca o masura suplimentara de simplificare, numarul minim al ofertelor conforme primite s-a redus la doua, de la minimum trei cat era stabilit prin procedura anterioara.

Verificarea si avizarea dosarului de achizitii se va face on-line la nivelul OJFIR si CRFIR, prin intermediul departamentelor de specialitate.

Ulterior, pe site-ul www.afir.info se publica rezultatul procedurii de achizitie (inclusiv notificarile pentru ofertantii castigatori si necastigatori) si se va respecta termenul legal pentru depunerea unor eventuale contestatii.

Dupa expirarea acestui termen, beneficiarul va incheia contractul cu ofertantul declarat castigator si va putea publica pe site solutionarea contestatiilor.

Intreaga procedura se va derula on-line, conform prevederilor procedurale si instructiunilor de utilizare de pe site-ul Agentiei (tutoriale), valabile atat pentru beneficiarii privati ai Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) cat si pentru ofertanti.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.