ADR Nord-Est: 5 milioane de euro re-alocati de la invatamant la situatii de urgenta

ADR_nord_est.jpg

ADR_nord_estConsiliul pentru Dezvoltare Regionala (CDR) al ADR Nord-Est a aprobat realocarea sumei de 5,25 milioane de euro de la Domeniul 3.4Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua la Domeniul 3.3Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta.

Aceasta suma va fi utilizata de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara EURONEST pentru achizitionarea a 24 de freze autosenilate.

In cadrul reuniunii a fost prezentata si prima varianta a Programului Operational Regional 2014-2020, cu o alocare estimata de 6,47 miliarde euro la nivel national.

Regiunii Nord-Est ii va reveni 17,35% din aceasta suma, pentru transpunerea in proiecte de dezvoltare a urmatoarelor 10 axe prioritare: Infrastructura de Cercetare, Dezvoltare, Inovare; Sprijinirea IMM; Eficienta energetica (cladiri publice), Dezvoltare urbana; Turism (patrimoniu cultural si natural); Infrastructura rutiera; Infrastructura de sanatate si sociala; Comunitati defavorizate; Infrastructura de educatie; Imbunatatirea infrastructurii cadastrale in mediul rural.

„Din documentele consultative, care vor fi trimise Comisiei Europene spre aprobare pina la finalul acestei luni, observam ca Regiunea Nord-Est va avea de gestionat aproximativ 1,12 miliarde euro in cadrul Programului Operational Regional. De remarcat ca investitiile pentru IMM-uri, pe care acum le implementam sub cupola Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice, se vor regasi in urmatoarea perioada tot in cadrul Programului Operational Regional, aceasta abordare fiind de natura sa asigure o dezvoltare echilibrata, atat a mediului public, cat si a celui privat. Experienta si lectiile invatate in exercitiul financiar 2007-2013 ne vor ajuta sa utilizam aceste finantari in interesul regiunii, pentru a asigura continuitate premiselor de dezvoltare socio-economica” a declarat Constantin Apostol, Director General ADR Nord-Est.

Sursa: ADR Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *