AFIR a publicat versiunea finala a Ghidului solicitantului pentru investitii in pomicultura

pomicultura-subventii.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat versiunea finala a Ghidului solicitantului pentru investitii in exploatatii pomicole finantate prin submasura 4.1a din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Ghidul poate fi consultat pe pagina oficiala de internet a Agentiei, www.afir.info, la sectiunea Investitii PNDR.

„Versiunea finala a Ghidului vine cu o serie de clarificari cu privire la dimensiunea economica a exploatatiilor agricole pentru solicitantii care depun mai multe proiecte in aceeasi sesiune. O noutate in ceea ce priveste investitiile ce pot fi sprijinite prin intermediul acestei submasuri este reprezentata de introducerea speciilor dud si goji, specii in cazul carora pentru cheltuielile generate de infiintarea plantatiilor se va aplica procedura de achizitii de bunuri si servicii a AFIR. De asemenea, AFIR va obtine Extrasul de Carte Funciara aferent imobilului pe baza datelor cadastrale inscrise de catre solicitant in Cererea de Finantare, in sectiunea dedicata. Recomand tuturor solicitantilor sa analizeze Ghidul cu atentie pentru a putea, ulterior, sa completeze corect cererile de finantare si sa prezinte toate documentele solicitate”, a mentionat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.

Prin intermediul submasurii 4.1a, se acorda fonduri nerambursabile de maximum 1.050.000 de euro, cu o intensitate a sprijinului acordat de 50%, cu majorare pana la 90% din totalul cheltuielilor eligibile, in functie de beneficiar (tanar fermier/ forme asociative) si de investitie (ecologica/ investitii in zone cu constrangeri naturale etc.). Solicitantii din teritoriul ITI Delta Dunarii vor putea depune proiectele in cadrul sesiunii deschise la nivel national, cu respectarea Strategiei ITI.

Precizam ca pe pagina de internet www.afir.info (sectiunea Investitii PNDR), au fost publicate alaturi de versiunea finala a Ghidului solicitantului şi anexele aferente acestuia, necesare pentru intocmirea unui proiect, inclusiv Cererea de Finantare pe care beneficiarii o pot testa si pregati in vederea depunerii.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top