AFIR a publicat versiunile finale ale Ghidului solicitantului pentru investitii agricole finantate prin PNDR 2020

Sprijin-pentru-instalarea-tinerilor-fermieri.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului pentru finantarea investitiilor agricole din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), respectiv pentru instalarea tinerilor fermieri (submasura 6.1) si pentru dezvoltarea fermelor mici (submasura 6.3).
Ghidurile publicate astazi pe pagina oficiala de internet a Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, www.afir.info, la sectiunea Investitii PNDR, sunt valabile pentru sesiunea de primire a cererilor de finantare din acest an.

„Versiunile finale ale ghidurilor solicitantului pentru tinerii fermieri si pentru fermele mici, sunt disponibile de azi pe site-ul AFIR in vederea pregatirii documentatiei necesare solicitantilor. Sesiunile de depunere a proiectelor vor fi lansate in cel mai scurt timp, conform calendarului stabilit in urma consultarii Comitetului de Monitorizare pentru PNDR. Elaborarea acestor ghiduri a fost o etapa foarte importanta si a necesitat o atentie sporita pentru ca acestea reprezinta cadrul pentru intocmirea proiectelor care vor beneficia de fonduri europene”, a mentionat Directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

Conform Regulamentului de organizare si functionare a procesului de selectie si a procesului de verificare a contestatiilor pentru proiectele aferente masurilor din cadrul PNDR 2020, sesiunea de primire a proiectelor se deschide dupa cel putin şapte (7) zile de la data publicarii versiunilor finale ale Ghidurilor solicitantului pe pagina de internet a AFIR.

Finantarea aferenta sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” este 100% nerambursabila si este in valoare de maxim 50.000 euro. Se acorda sub forma de prima in doua transe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare si 25% din cuantumul sprijinului in maximum trei ani de la primirea deciziei de finantare.

Pentru sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, sprijinul financiar este 100% nerambursabil, in valoare de 15.000 euro si se acorda in doua transe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare si 25% din cuantumul sprijinului.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top