AFIR: Model de contract de consultanta pentru beneficiarii PNDR 2014-2020

contract.jpg

consultantaAFIR pune la dispozitia beneficiarilor PNDR 2014-2020 un model orientativ de Contract de Prestari Servicii de Consultanta, ca urmare a dezbaterilor avute cu acestia. Beneficiarii au solicitat, in nenumarate randuri, indrumari cu privire la continutul si clauzele contractelor de consultanta, iar expertii AFIR au observat necesitatea existentei unui model.

Modelul de contract pe care il propunem acum beneficiarilor PNDR 2020 are un caracter consultativ care sa ii ajute sa se poata orienta pentru ca, in contractul final, sa fie asigurat un cadru reciproc avantajos. Primii dezavantajati in lipsa unui astfel de model sunt beneficiarii PNDR care nu au experienta in incheierea unui contract de prestari servicii. Nu impunem un anumit tip de contract, pentru ca relatia dintre beneficiari si firmele de consultanta este una privata, in care Agentia nu are dreptul si nici parghiile legale de a se implica, ci doar dorim sa oferim un exemplu”, a declarat Directorul General al AFIR, David Eugen POPESCU.

Modelul are un caracter orientativ si de recomandare, iar beneficiarii PNDR, inainte de a semna, trebuie sa stabileasca conditiile pe care le considera avantajoase pentru accesarea fondurilor europene si implementarea cu succes a proiectului.

Obiectul contractului pe care potentialul beneficiar il va incheia cu societatea de consultanta aleasa de catre acesta il reprezinta executarea de catre societatea de consultanta a serviciilor de asistenta de specialitate si intocmirea documentatiilor necesare in scopul implementarii proiectului cu sprijin financiar de la bugetul Uniunii Europene, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR).

Sursa: AFIR

3 thoughts on “AFIR: Model de contract de consultanta pentru beneficiarii PNDR 2014-2020”

 1. Dan spune:

  Cred ca ai vrut sa scrii 30.000 euro

 2. Master spune:

  Nu se specifica nimic de AFIR la contractele de prestari servicii (proiectare-consultanta) care au o valoare eligibila mai mare de 50.000 euro si daca exista vreo procedura de achizitii specifica pentru incheierea acestui contract inainte de demararea elaborarii proiectului de catre proiectant-consultant. Toata lumea stie ca acest contract se incheie intre proiectant-consultant si solicitantul de fonduri europene (fermierul activ) INAINTE de demararea elaborarii proiectului.

  1. Dan spune:

   Cred ca ai vrut sa scrii 30.000 euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.