AFIR: Sistemul on-line de primire a Cererilor de Finantare, pregatit si functional pentru sesiunea 2016

fermier_calculator_resize.jpg

Sistemul on-line de primire a Cererilor de Finantare pentru proiectele de investitii finantate prin PNDR 2020 este pregatit si functional astfel incat sa permita derularea corecta a procesului de depunere on-line pentru sesiunea 2016.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) precizeaza ca va asigura prin intermediul paginii oficiale de internet (www.afir.info) depunerea on-line a proiectelor de investitii finantate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 — 2020.

„Pentru a pregati deschiderea sesiunii din anul 2016, AFIR a analizat functionarea platformei on-line, facand ajustarile necesare, pe baza experientei din anul anterior. In prezent, sistemul on-line de primire a Cererilor de Finantare pentru proiectele de investitii finantate prin PNDR 2020 este pregatit si functional astfel incat sa permita derularea corecta a procesului de depunere on-line pentru sesiune 2016”, se spune intr-un comunicat al institutiei.

Potrivit Agentiei, inainte de deschiderea fiecarei sesiuni, AFIR va opera actualizarile si corelarile sistemului on-line conform informatiilor specifice fiecarei submasuri. Astfel, este necesara adaptarea sistemului imediat dupa stabilirea pragurilor lunare de calitate, a fondurilor disponibile, precum si a datelor de lansare a respectivelor sesiuni, care vor fi stabilite in cadrul Comitetului de Monitorizare pentru PNDR.

In primele sesiuni pentru primirea proiectelor, desfasurate in perioada martie — decembrie 2015, solicitantii de fonduri europene nerambursabile au depus proiecte on-line pentru 10 submasuri. Numarul cererilor pentru masurile de investitii depuse pe site-ul AFIR a depasit 3.300, valoare acestora ridicandu-se la 1,4 miliarde euro. Fata de cele 10 submasuri pentru care s-au primit solicitari de finantare on-line anul trecut, modulul actual va permite depunerea on-line pentru inca 8 submasuri din PNDR 2020.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top