Agricultura romaneasca a pierdut 1,6 miliarde de euro

bani_maini.jpg

bani_luatiTeancurile de documente solicitate la dosar, schimbarea regulamentului in timpul procesului de accesare sau intarzierea platilor sunt doar trei dintre dificultatile ce le dau batai de cap fermierilor care incearca sa obtina fonduri europene. Rezultatul: minus 1,6 miliarde de euro in agricultura romaneasca, in exercitiul financiar 2007 – 2013.

„In perioada anterioara, 2007 – 2013, am dezangajat (pierdut) un miliard de euro la care se adauga penalitati de peste 600 milioane de euro. In alta ordine de idei, accesul la bani europeni este extrem de complicat si in acest sens am fost criticat de multe ori pentru ghidurile complexe pe care le-am postat pe site“, admite Achim Irimescu, noul ministru al agriculturii.

In exercitiul financiar 2007 – 2013 doar 65% din dosarele depuse pentru accesarea de fonduri europene au primit finan¬tare de la Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala. Mai exact, din 150.944 de dosare depuse la nivel national, doar 98.444 au fost aprobate, conform Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Sursa: Ziarul Financiar

One thought on “Agricultura romaneasca a pierdut 1,6 miliarde de euro”

  1. Consultant spune:

    Doua cuvinte: Conditii artificiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *