Ajutoare de stat de 50 milioane de euro pentru Bosch si Pirelli

euro_caramizi.jpg

Ministerul Finantelor a aprobat in luna decembrie a anului trecut doua noi ajutoare de stat pentru industria auto locala, in valoare totala de 225 mil. lei (50 mil. euro) prin intermediul carora grupurile Bosch si Pirelli vor realiza investitii totale de aproape un miliard de lei (220 mil. euro) si vor crea o mie de locuri de munca.

Compania Robert Bosch, care detine o fabrica de componente electronice la Jucu, in apropiere de Cluj, a primit un ajutor de stat de 97 mil. lei pentru investitii de 436 mil. lei (circa 100 mil. euro). Prin ajutorul primit de la stat Bosch se angajeaza la crearea a 554 de noi locuri de munca la Jucu.

Aproape un sfert din valoarea ajutoarelor de stat pentru investitii cu impact major in economie au fost acordate grupului german Bosch in ultimii doi ani, iar dintr-un total de 12 proiecte selectate in doi ani pe aceeasi schema de ajutor de stat, nemtii au trei investitii finantate cu ajutor de stat.

Grupul Pirelli a anuntat investitii suplimentare de apro¬ximativ 200 mil. euro in cen¬trul industrial din Slatina, pana in 2021. Investitiile suplimentare vizeaza extinderea suprafetei fabricii de la 210.000 mp in prezent la 260.000 mp. Planul de dezvoltare mai implica si dezvoltarea zonei de productie dedicata sporturilor cu motor, incluzand o unitate de productie pentru campionatul de Formula 1 care sa functioneze ca back-up pentru principala fabrica Pirelli destinata Formulei 1, din Turcia.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.