Al doilea drum judetean din judetul Gorj modernizat cu bani europeni, prin semnarea unui contract de 90 milioane de lei

7348610-mediafax-foto-ovidiu-dumitru-matiu.jpg

Zona autostrazii A1 Orastie - Sibiu inchisa pentru remedierea degradarilor produse in zona viaductului Aciliu din judetul Sibiu, duminica, 18 octombrie 2015. Incepand cu 7 septembrie 2015, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) din Romania a restrictionat total traficul rutier intre Nodul rutier Saliste(km 270+020) si Nodul rutier Cunta (km 292+455). OVIDIU DUMITRU MATIU / MEDIAFAX FOTO

La sfarsitul lunii octombrie am semnat, tot pentru judetul Gorj, contractul de finantare in valoare de 72 milioane lei pentru proiectul de modernizare a drumului judetean 675b. Revenim dupa mai putin de 6 saptamani cu semnarea unui al doilea contract de reabilitare rutiera pentru ca, asa cum am mai spus si cu alte prilejuri, o infrastructura de transport corespunzatoare este benefica atat pentru localnici, cat si pentru agentii economici, turisti si potentialii investitori, a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene, dupa semnarea contractului de modernizare a drumului 675c din judetul Gorj.

Proiectul de reabilitare a drumului judetean 675C are o valoare totala de 90 milioane lei (din care 87,6 milioane finantare nerambursabila) si urmeaza a fi implementat in trei ani si jumatate de la semnarea contractului de finantare.

Investitia va asigura modernizarea a peste 43 km de drum judetean, construirea a 6190 m piste pentru biciclete si a 3200 ml de trotuare pietonale, modernizarea a 20 de statii de autobuz si reabilitarea a 10 poduri, iar in 16 zone cu probleme terasamentul drumului urmeaza a fi consolidat.

Modernizarea acestei infrastructuri de transport se va reflecta, printre altele, in gradul de crestere a mobilitatii populatiei si a bunurilor, reducerea costurilor de transport de marfuri si calatori, imbunatatirea accesului pe pietele regionale, cresterea eficientei activitatilor economice, economisirea de energie si timp, creandu-se astfel conditii pentru extinderea schimburilor comerciale si implicit a investitiilor productive. De asemenea, se va imbunatati gradul de acces a populatiei aflate in zonele de pe traseul drumului judetean la serviciile de sanatate, sociale si educative din orasele si municipiile din zona, ceea ce va determina o crestere a adaptabilitatii populatiei la nevoile pietei fortei de munca de la nivel regional si local, concomitent cu punerea in valoare si cresterea potentialului economic si social al arealului adiacent drumului judetean, prin atragerea de investitori, in prezent descurajati de starea de viabilitate a drumului judetean. Pe de alta parte, va creste gradul de siguranta a circulatiei, se va reduce timpul de calatorie atat pentru persoanele care tranziteaza zona in scop turistic, de afaceri sau personal, cat si pentru transportul de marfa, iar toate acestea vor contribui, intr-un fel sau altul, la imbunatatirea calitatii mediului inconjurator.

Proiectul are drept beneficiari intreaga populatie a judetului Gorj (aproximativ 365 mii de locuitori), pe cei 140 de agenti economici care isi desfasoara activitatea in zona si pe conducatorii auto care o tranziteaza. De asemenea, segmentul de elevi este unul foarte important, pentru ca acestora trebuie sa le fie asigurat in deplina siguranta transportul de la domiciliu spre sediul unitatilor de invatamant si retur.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top