AM POCA: OS 1.1: Dezvoltarea si introducerea de sisteme si standarde comune in administratia publica ce optimizeaza procesele decizionale orientate catre cetateni si mediul de afaceri in concordanta cu SCAP

competitivitate-proiecte.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capacitate Administrativa (AM POCA), deschide o noua linie de finantare, cu un buget alocat de 400 de milioane de lei.

Este vorba de Axa prioritara 1 – Administratie publica si sistem judiciar eficiente, Obiectiv Specific 1.1: Dezvoltarea si introducerea de sisteme si standarde comune in administratia publica ce optimizeaza procesele decizionale orientate catre cetateni si mediul de afaceri in concordanta cu SCAP. Astfel, Cererea de proiecte nr. IP8/2017 „Sprijin pentru implementarea managementului calitatii, masuri de simplificare pentru cetateni si mediul de afaceri, sistematizarea legislatiei si evaluarea sistemica a cadrului de reglementare” are drept solicitanti eligibili entitati publice, in functie de rezultatele de program.

Status: Activ
Depunere pana la: 31 mai 2017
Buget: 400 milioane lei

CEREREA DE PROIECTE se regaseste in sistemul informatic MySMIS, astfel:

  • Cod apel: POCA/129/1/1/ Dezvoltarea si introducerea de sisteme si standarde comune in administratia publica ce optimizeaza procesele decizionale orientate catre cetateni si mediul de afaceri in concordanta cu SCAP
  • Titlu: IP 8/2017 – Sprijin pentru implementarea managementului calitatii, masuri de simplificare pentru cetateni si mediul de afaceri, sistematizarea legislatiei si evaluarea sistemica a cadrului de reglementare.

Scopul acestei cereri este vizat prin intermediul axei prioritare 3, de a sprijini punerea in aplicare a structurilor necesare si a capacitatii administrative care sunt esentiale pentru atingerea obiectivelor definite, fiind conditii prealabile pentru implementarea eficienta si cu succes a POCA. Asistenta tehnica va avea ca scop, de asemenea, sa sprijine continuu procesele de management, pregatirea, punerea in aplicare, monitorizarea, evaluarea, managementul financiar, publicitatea, controlul si protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene si cele nationale, urmarind atingerea obiectivelor programului operational.

Obiective

Obiectivele specifice ale axei prioritare 1 sprijina masuri ce vizeaza adaptarea structurilor, optimizarea proceselor si pregatirea resurselor umane pentru realizarea si punerea in aplicare a politicilor publice bazate pe dovezi, corelarea planificarii strategice cu bugetarea pe programe, simplificarea legislatiei si reducerea sarcinilor administrative, consolidarea capacitatii autoritatilor si institutiilor publice pentru implementarea transparenta si eficienta a achizitiilor publice precum si imbunatatirea eficientei sistemului judiciar. POCA sustine eliminarea principalelor puncte slabe din administratia publica si sistemul judiciar si creeaza premisele pentru implementarea cu succes a reformelor. Acestea sunt:

  • OS 1.1: Dezvoltarea si introducerea de sisteme si standarde comune in administratia publica ce optimizeaza procesele decizionale orientate catre cetateni si mediul de afaceri in concordanta cu SCAP;
  • OS 1.2: Dezvoltarea si implementarea de politici si instrumente unitare si moderne de management al resurselor umane;
  • OS 1.3: Dezvoltarea si implementarea de sisteme standard si instrumente moderne si eficiente de management la nivelul institutiilor din sistemului judiciar;
  • OS 1.4: Cresterea transparentei si responsabilitatii sistemului de achizitii publice in vederea aplicarii unitare a normelor si procedurilor de achizitii publice si reducerea neregulilor in acest domeniu.

Tipuri de actiuni POCA

Actiunile prevazute in program ce pot fi transpuse in activitati in cadrul proiectelor sunt prezentate mai jos. Aceasta lista este orientativa si are rolul de a ghida in formularea activitatilor/actiunilor din proiect:

-Dezvoltarea de sisteme si instrumente de management
imbunatatirea politicilor publice si cresterea calitatii reglementarilor
-Simplificarea procedurilor administrative si reducerea birocratiei pentru cetateni si mediul de afaceri
-Dezvoltarea abilitatilor si cunostintelor personalului.
Solicitanti eligibili

Solicitanti eligibili

Pot solicita finantare in cadrul acestui apel institutiile in functie de rezultatele de program la care proiectul propus contribuie, astfel:

  • Ministerul Finantelor Publice;
  • Ministerul Apelor si Padurilor;
  • Ministerul Muncii si Justitiei Sociale;
  • Ministerul Economiei;
  • Ministerul Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat;
  • Ministerul Educatiei Nationale;
  • Ministerul Transporturilor;
  • Ministerul Energiei;
  • Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale;
  • Secretariatul General al Guvernului;
  • Avocatul Poporului;

Parteneri eligibili

  • autoritati si institutii ale administratiei publice centrale;
  • autoritati administrative autonome;
  • ONG-uri;
    parteneri sociali (organizatii sindicale, organizatii patronale, precum si formele de asociere ale acestora cu personalitate juridica);
  • institutii de invatamânt superior acreditate si de cercetare
  • Academia Româna.

Durata proiectului

Termenul limita de depunere a fiselor de proiect, in cadrul acestei cereri de proiecte, este 31 mai 2017. Pentru cererile de finantare care deriva din fisele de proiect agreate de AM POCA, termenul de depunere este 14 iulie 2017.

Buget

Prezenta cerere de proiecte, in cadrul mecanismului non-competitiv, este cu termen limita de depunere si are o alocare financiara eligibila orientativa de 400.000.000,00 lei.
La nivelul unui proiect urmatoarele praguri valorile sunt aplicabile:

  • Valoarea minima eligibila aferenta unui proiect: 400.000,00 lei
  • Valoarea maxima eligibila aferenta unui proiect: 13.000.000,00 lei.

In cazul unui proiect care contribuie la R3, R8, R12 si care are o distributie a cheltuielilor aferente contributiei la rezultatele de program astfel:

  • R3: 3.733.549,00 lei (aferente activitatilor prevazute in proiect, mai putin activitatea de formare, activitatea de management si activitatea de informare si publicitate),
  • R8: 3.700.000,00 lei (aferente activitatilor prevazute in proiect, mai putin activitatea de formare, activitatea de management si activitatea de informare si publicitate),
  • R12: 437.970,00 lei (aferenta activitatilor de formare din proiect: valoarea cheltuielilor de formare pentru R3 este de 102.350,00 si valoarea cheltuielilor de formare pentru R8 335.620,00 lei),
    Iar la aceste cheltuieli se adauga cele aferente:
    • Activitatii de management de proiect: 1.300.000,00 lei,
    • Activitatii de informare si publicitate: 398.500,00 lei.

Suma cheltuielilor aferente activitatii de management si de informare si publicitate este de 1.698.500,00 = 1.300.000,00 +398.500,00.

Prin urmare, valoarea eligibila a proiectului este de 9.570.019,00 compusa din 3.733.549,00+3.700.000,00 + 437.970,00 + 1.300.000,00 + 398.500,00.
Documentatie

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Anexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top