Amanare: Votul final pentru legile achizitiilor publice va fi saptamana viitoare

voturi-parlament.jpg

Proiectele de lege privind achizitiile publice, varianta rezultata ca urmare a dezbaterilor din comisii, au fost transmise in data de 18.04.2016 catre plenul Camerei Deputatilor pentru votul final (camera decizionala).

Pachetul de legi este format din:

•    Proiectul de Lege privind achizitiile sectoriale (PL-x 17/2016);
•    Proiectul de Lege privind achizitiile publice (PL-x 18/2016);
•    Proiectul de Lege privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor sectoriale si a contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii, precum si pentru organizarea si functionarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (PL-x 19/2016);
•    Proiectul de Lege privind concesiunile de lucrari si concesiunile de servicii (PL-x 20/2016).

Miercuri, 20.04.2016, cele 4 legi ordinare care transpun cele 3 directive europene din domeniul achizitiilor publice trebuiau sa primeasca votul final conform ordinii de zi pentru sedintele Camerei Deputatilor din zilele de 18 si 20.04.2016.

Chiar daca legile din domeniul achizitiilor publice sunt considerate o prioritate legislativa, iar acestea au fost dezbatute in Parlament in procedura de urgenta, sesiunea de vot final a fost amanata pentru saptamana viitoare.

Astfel, votul final pentru legile achizitiilor publice va fi Marti, 26 aprilie 2016, ora 13,30 conform ordinii de zi pentru sedinta Camerei Deputatilor din 25 – 26 aprilie 2016.

Va aducem aminte ca potrivit celor 3 directive din domeniul achizitiilor publice, cu exceptia catorva articole, statele membre trebuiau sa asigure implementarea acestora pana cel mai tarziu la 18 aprilie 2016.

Sursa: Idelis.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.