Amanarea depunerii cererilor de finantare UE (POS CCE)

Amanarea depunerii cererilor de finantare UE pentru investitii economice mari pentru IMM-uri
~ oferta concertata de consiliere si sprijin practic ~

Recent publicata lista a proiectelor acceptate pentru finantare UE de Programul Operational Cresterea Competitivitatii Economice demonstreaza fara putinta de tagada ca numai 39 de dosare au fost aprobate drept castigatoare. Restul de peste 600 au fost respinse mai ales datorita unor greseli majore legate de nerespectarea conformitatii administrative si a eligibilitatii companiilor, proiectelor si activitatilor prezentate. Astfel, din pacate, s-au irosit idei deosebite, nu au fost acoperite nevoi importante, iar o gramada de legitime asteptari au fost, pur si simplu, spulberate dintr-o lovitura.

Prin sprijinul pe care vi-l pot acorda Platforma societatii civile “EU-RO Clearing Funds” (www.StructuralFunds.ro), partener de dialog consultativ structurat al Comisiei Europene si ACIS, precum si al Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM a Guvernului Romaniei si prestigiosii sai parteneri de consultanta, sub coordonarea manageriala a Knowledge Management Institute – sucursala Romania (www.knomacons.ro), cei interesati sa depuna sau sa redepuna in septembrie proiecte viabile de investitii, informam ca printr-o minutioasa revedere exigenta a dosarelor pot evita cu brio noile chichite sau capcane legislative, neintelegeri ale viziunii UE asupra accesarii a fondurilor nerambursabile, bariere de comunicare cu autoritatile si dificultatile legate de cerinte de ultima ora ale normelor managementului de proiect. Obligatoriu de adaugat aici este faptul ca proiectele care intra cu adevarat in competitie sunt cele care acumuleaza cel putin 90 de puncte la evaluarea tehnico-economica, iar programul nostru va poate ajuta in mod practic sa obtineti acest punctaj, prin agreerea celei mai eficiente si flexibile metode de sprijin. Mentionam, totodata, ca programul este coordonat pentru componenta tehnica si de project management de Presedintele Knowledge Management Institute, Dl Octavian SERBAN, detinator MBA in SUA si cu o experienta de peste 10 ani in Ministerul Economiei, iar pe componenta de relatii inter-institutionale, comunicare si lobby de Presedintele executiv al Fundatiei EUROLINK- House of Europe, Dl Sever AVRAM, fost consilier pentru Comisia Europeana si consultant in programe PHARE guvernamentale si neguvernamentale.

Pentru informatii detaliate asupra modalitatilor de colaborare pe perioada verii, inscrieri si programari, solicitantii se pot adresa secretariatului nostru la tel./fax: 021.2304997 sau e-mail: [email protected]

Pentru conformitate,
EUROLINK-Casa Europei

Sever Avram

Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top