Ambulatoriul integrat al spitalului clinic judetean de urgenta Arad va fi reabilitat, modernizat si echipat cu fonduri nerambursabile prin Regio

ADR_Vest_logo.jpg

ADR_Vest_logoIn data de 31 iulie 2014, in Sala Mica a Consiliului Judetean Arad, a avut loc semnarea contractului de finantare pentru pentru proiectul „Ambulatoriul integrat din structura spitalului clinic judetean de urgenta Arad – reabilitare/modernizare, dezvoltare si echipare cu aparatura de specialitate„.

Finantarea proiectului se face in cadrul axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” al Regio-Programul Operational Regional.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finantare vizeaza reabilitarea, modernizarea si echiparea cu aparatura de specialitate a ambulatoriului integrat din cadrul spitalului clinic judetean de urgenta Arad pe parcursul a 16 luni de implementare. Valoarea totala a cererii de finantare contractate este de 34.757.734,44 lei (7.906.493,13 euro) iar 25.499.998,71 lei (5.800.595,69 euro) reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.

Implementarea proiectului va determina o crestere a calitatii actului medical, o scadere importanta a numarului de pacienti redirectionati catre alte unitati medicale, o scadere a timpului necesar pentru diagnosticare si tratament, precum si extinderea gamei de servicii medicale furnizate in cadrul ambulatoriului spitalului clinic judetean de urgenta Arad.

***
Domeniul major de interventie 3.1 al Regio-Programul Operational Regional, dedicat proiectelor ce vizeaza reabilitarea/modernizare/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate, are o alocare financiara de 17,59 milioane euro pentru Regiunea Vest. Incepand din data de 5 noiembrie 2010 nu se mai pot depune proiecte in cadrul acestui domeniu major de interventie, domeniul fiind inchis.

Pana in prezent, in Regiunea Vest au fost depuse spre finantare in cadrul domeniului major de interventie 3.1 un numar de 26 de proiecte totalizand o valoare a finantarii nerambursabile de 43,91 milioane euro. Ca urmare a acestui fapt, finantarea nerambursabila solicitata prin proiectele depuse depaseste cu 129,56% alocarea regionala. Au fost semnate contracte de finantare pentru 16 proiecte, cu o valoare a finantarii nerambursabile de 28,33 milioane euro, 4 proiecte – cu o valoare a finantarii nerambursabile de 12,04 milioane euro – se afla in etapa de precontractare iar 6 proiecte cu o valoare a finantarii nerambursabile de 3,54 milioane euro au fost respinse.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.