Anca Dragu: Suplimentarea programului Prima Casa va fi aprobata cel tarziu saptamana cealalta

prima-casa.jpg

Probabil saptamana viitoare, cel tarziu cealalta, programul Prima casa va fi suplimentat, spune Ministrul Finantelor, Anca Dragu, intr-un interviu acordat Agerpres.

„Probabil saptamana viitoare, cel tarziu cealalta. Nu s-a aprobat inca, pentru ca este in proces de avizare la ministere. Am venit acum cu o suplimentare de 500 de milioane de lei. De asemenea, avem 8 — 9 milioane (de lei — n. r.) redistribuiti din 2014„, a spus ministrul Finantelor, Anca Dragu.

Ea a vorbit si despre strategia pe termen mediu pentru „Prima casa”.

Am facut analize preliminare pe acest program si pe cererea si oferta de locuinte din Romania. Am constatat ca exista o oferta deficitara, ca, fata de alte tari ale Uniunii Europene, Romania are oferta mai mica de locuinte noi anual. De asemenea, confortul este mai scazut decat in alte state europene. Probabil ca acest program ar trebui sa sprijine populatia — si in special populatia tanara — o perioada mai lunga de timp, pana cand lucrurile se imbunatatesc in aceasta zona de imobiliare”, a explicat ministrul.

Ministerul Finantelor Publice a propus saptamana trecuta suplimentarea plafonului de garantare a creditelor pentru Prima Casa pe 2016 cu 500 de milioane de lei.

Programul ‘Prima Casa’ a avut, initial, alocat un plafon de 1,6 miliarde de lei pentru acest an, care a fost suplimentat cu inca 500 de milioane de lei, dupa intrarea in vigoare a Legii privind darea in plata. Programul are 170.000 de beneficiari si rata de neperformanta este de 0,04%.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.