Antoniu Poienaru despre identificarea parcelelor agricole in 2016

antoniu-1.jpg

antoniupoienaruAntoniu Poienaru scrie pe blogul sau despre identificarea parcelelor agricole in 2016, „fara echivoc”.

„Primarul din comuna Ghelari, jud. Hunedoara, face o miscare inteligenta, ajutand indirect fermierii subventionati de catre APIA sa-si identifice parcelele ‘fara echivoc’ in 2016. Ioan Bulbucan si echipa sa, asa cum prezinta articolul din cotidianul Servus Hunedoara, au accesat un fond comunitar pentru cartografierea intregii comune.

Ministerul Agriculturii, APIA si ANCPI se chinuie de ani de zile sa lamureasca fermierii sa se asocieze sau sa-si identifice corect parcelele subventionate. Primarul Ioan Bulbucan le-a luat-o inainte, fara sa mai astepte vorbaria goala a institutiilor statului.

Pe banii comunitatii europene, primaria va intabula toate cladirile si suprafetele comunei, scutind de la plata pe toti locuitorii ei. Astfel, cei care vor sa vanda imobile sau terenuri o vor putea face mai usor, avand extrase de carte funciara.

Privitor la fermierii comunei, subventionati de APIA, acestia isi vor putea identifica parcelele ‘fara echivoc’, conform reglementarilor europene si specificatiilor agentiei, eliminandu-se astfel erorile de identificare si digitizare”.

Citeste continuarea articolului pe blog

One Reply to “Antoniu Poienaru despre identificarea parcelelor agricole in 2016”

  1. Amarad-Claud.Trincka spune:

    cred că ar trebui să disciplinăm fondurile UE, astfel,

    a. mediul urban, cultură, educatie, sport, protectia populatiei, social, ad.publică, economice, etc.

    b. mediul rural, agricultură/horticultură/silvicultură/piscicultură/zootehie etc, comunitate -administratie publică( canalizare,drumuri forestiere si agricole,electrificare, gaz, apă, estetizare comunală, turism ecorural, social(infintarea de Centre Zonale Sociale pe7-10 comune), fonduri culturale( transformarea Căminelor Culturale în Case de Cultură cu sectii de artă si implicarea Scolilor Comunale la activităti culturale pentru onorarea locuitorilor si mijloc de conservare a traditiilor culturale, club pentru pensionari, etc), fonduri Industria verde si ecologie, etc., microindustrie locală pe 3-4 comune in parteneriat economic pentru folosirea fortei excedentare rurale si fixarea tinerilor in mediu rural de bastină, etc. etc.
    S-au împrăștiat atît de mult aceste programe de fonduri UE, că la un moment dat esti bulversat, că nu stii pe ce să aplici si te trezesti că ti se spune, gata, s-a închis runda cutare! Si când tragem linie vedem cum rămân banii nefolositi si jalea încă persistă în țară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top