Antoniu Poienaru: “Oieri, vi se pregateste ceva!”

antoniu-4.jpg

Antoniu Poienaru scrie pe blogul sau despre o  hotarare aflata in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Agriculturii privind „organizarea, administrarea si exploatarea pajistilor permanente si pentru modificarea si completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991″.

“Descendent dintr-o familie de oieri, Achim Irimescu e pus pe fapte mari. Vrea, cu orice pret, sa resusciteze institutele de cercetare falimentare din subordinea ministerului pe care il conduce.

Pe site-ul ministerului este o hotarare in dezbatere publica ‘pentru aprobarea procedurii privind asigurarea fondurilor necesare intocmirii proiectelor de amenajamente pastorale, precum si pentru modificarea si completarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 1064/2013 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea si exploatarea pajistilor permanente si pentru modificarea si completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991’.

Incepand cu anul 2018, primariile nu vor mai putea concesiona pasunile aflate in proprietate fara ca beneficiarii, persone juridice, sa nu respecte planul de amenajament pastoral. Pentru aceasta, fiecare beneficiar de pasuni va fi obligat sa respecte planul de fertilizare si masurile agropedoameliorative, cu bani obtinuti din subventiile APIA.

Cine va intocmi planurile de amenajament pastoral?

Elaborarea planului de fertilizare si a masurilor agropedoameliorative, necesare intocmirii proiectelor de amenajamente pastorale, se realizeaza de catre oficiile de studii pedologice si agrochimice (OSPA) si Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului-ICPA Bucuresti.
Intocmirea planului de fertilizare si a masurilor agropedoameliorative de catre Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului-ICPA Bucuresti, se realizaeaza pe baza de contract incheiat cu directiile pentru agricultura judetene.
Deci, elaborarea se face cu OSPA si intocmirea cu directiile pentru agricultura judetene, celebrele DADR-uri, despre care, fostul presedinte, Traian Basescu, spunea ca trebuie desfiintate pentru ca nu fac nimic.
Iata ca Irimescu le-a gasit ceva de lucru.

Cine finanteaza aceste elaborari si intocmiri de planuri?

Finantarea cheltuielilor se realizeaza prin Sistemul national de monitorizare sol-teren pentru agricultura care cuprinde Programul privind elaborarea de studii pedologice si agrochimice pentru perioada 2012-2021 si Programul de repartitie a fondurilor pentru realizarea/reactualizarea Sistemului judetean de monitorizare sol-teren pentru agricultura, a Sistemului national de monitoring al calitatii solului in reteaua de profile 8×8 km, precum si a bazelor de date aferente, in perioada 2012-2021, care se vor suporta din prevederile bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, la capitolul 83.01 Agricultura, Silvicultura, Piscicultura si Vanatoare, titlul XIII Active nefinanciare.”

Articolul complet poate fi citit pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.