Antoniu Poienaru: „Scoateti softu` si bagati hardu`!”

antoniu-4.jpg

Antoniu Poienaru scrie pe blogul sau despre platile de la APIA.

“Intr-un apel de bun simt adresat lui Dacian Ciolos de catre Vlad Macovei de la Agrointeligenta, acesta ii recomanda premierului, printr-un joc de cuvinte cu talc, sa rezolve platile de la APIA prin a scoate softul si a folosi hardul. Or, un program de calculator(soft) nu poate rula decat pe un suport fizic(hard), ceea ce sugereaza ca indemnul lui Macovei se adreseaza unuia pentru care softu’-i hard si ceapa-i branza.

Asa dupa cum am mai anuntat, aprox. 1.500.000 ha din Campania 2015, au fost excluse de la orice tip de plata, datorita faptului ca suprafata se afla in esantionul de control prin teledetectie. La aceasta suprafata s-a adaugat si esantionul din controlul clasic.

Am evitat pana acum sa anunt datele de demarare a altor tipuri de plati pentru ca, asa cum ati vazut cu totii, APIA si SIVECO n-au reusit sa respecte niciun termen de plata datorita softului de plati care functioneaza cu sincope.

Dupa finalizarea acestor controale prin introducerea datelor in bazele de date geospatiale si controlul administrativ in baza de date alfanumerice, APIA a anuntat demararea platilor in data de 22.06.2016.

Startul platilor nu a fost lipsit de incidente, o pana de curent blocand serverele centrale si implicit functionarea softului SIVECO, cel pe structura caruia functioneaza Sistemul Integrat de Administrare si Control(IACS) de la APIA.

Achim Irimescu, seful MADR, a acuzat in nenumarate randuri ca este sabotat de catre vechea conducere a ministerului, inclusiv prin penele suspecte de curent, survenite in momentele in care s-a anuntat demararea altor tipuri de plati. Acuzele lui s-au referit si la functionari din interiorul APIA Central.

Astfel de pene au mai avut loc si in alti ani, iar strategia lui Irimescu, contestat si prin motiunea de cenzura, este una tipic securista. Incoltit din toate partile, fara sa faca reforme in minister si in agentiile din subordine, s-a ‘aruncat’ tovaraseste in bratele sefilor marilor asociatii si federatii, spunand ca acestia il sustin. A participat de zor la adunarile sau manifestatiile lor, i-a mangaiat pe crestet ori le-a rezolvat probabil, ‘peste rand’, cererile de subventie.”

Citeste continuarea pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *