Antreprenorii pot beneficia de fonduri guvernamentale sau europene la inceput de 2015

fin.jpg

finIn prima parte a acestui an, vor fi lansate mai multe fonduri europene si guvernamentale pentru investitii pe piata muncii, inovarea in structuri de tip cluster si dotarea cu echipamente a societatilor.

Dintre acestea, face parte programul „Sprijin pentru integrarea grupurilor vulnerabile pe piata muncii”, finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, unde contributia beneficiarilor este de 8,6%. Printre activitatile eligibile ale acestui program se numara proiectele ce urmaresc ocuparea pe piata muncii a grupurilor vulnerabile dar si incluziunea sociala a tinerilor si copiilor din sistemul institutionalizat de protectie.

De asemenea, o mare parte din fonduri vor viza sectorul inovarii, in conformitate cu  Program Operational Competitivitate 2014-2020. Vor fi finantate in special clusterele de inovare din domenii precum bioeconomie, tehnologia informatiei, eco-nano-tehnologii si materiale avansate dar si mediu si schimbari climatice. Spre exemplu, in regiunea Nord-Est, contributia beneficiarului este de minim 35% iar valoarea finantarii nerambursabile variaza intre 4,5 milioane de lei si 30 de milioane de lei

In ceea ce priveste activitatile de inovare derulate de IMM-uri sau de clustere, contributia este de 50%. De asemenea, exista fonduri de finantare a intreprinderilor noi inovative unde valoare fondurilor poate atinge 3.520.000 de lei. Tot prin POC, banii europeni pot fi directionati si spre departamente de cercetare-inovare ale intreprinderilor poate ajunge pana la 20 de milioane de euro.

De asemenea sunt vizate si cercetarile in Spin-uri si Start-up-uri, acestea putand beneficia de granturi de maximum 840.000 de lei. Microintreprinderile si intreprinderile mici si mijlocii cu minim doi ani de la inregistrare pot primi finantare prin Programul national multianual de microindustrializare derulat cu fonduri guvernamentale. Valoarea grantului poate fi de maxim 120.00 de lei, iar contributia beneficiarului este de minim 10%.

Sursa: Ziarul Evenimentul

One Reply to “Antreprenorii pot beneficia de fonduri guvernamentale sau europene la inceput de 2015”

  1. Balici MIHAI spune:

    De ce duceti in eroare cititorii
    Acest program a fost doar o propunere a fostului ministru Jianu (poate daca nu era schimbat ,era o certitudine ) si nici vorba sa fie aprobat sau in discutie
    Este doar un vis al IMM , poate se va realiza, dar dupa cum apare in articol , dvs dati ca certa aceasta informatie
    deci nu se stie nimic
    Microintreprinderile si intreprinderile mici si mijlocii cu minim doi ani de la inregistrare pot primi finantare prin Programul national multianual de microindustrializare derulat cu fonduri guvernamentale. Valoarea grantului poate fi de maxim 120.00 de lei, iar contributia beneficiarului este de minim 10%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top