Apel Orizont 2020: Imbunatatirea performantei si introducerea vehiculelor electrice in reteaua si grila de transport

vehicule-verzi.jpg

Acest apel face parte din programul-cadru Orizont 2020 -Vehicule Verzi 2014-2015. Performanta limitata este singurul dezavantaj al vehiculelor electrice. Este nevoie de o reconfigurare a componentelor si a mecanismelor pentru a putea profita pe deplin de beneficiile acestora. Aspectul cel mai important de luat in considerare este atentia asupra sistemului de alimentare electric care este fundamental in performanta vehiculului, a sigurantei oferite cat si a sustenabilitatii. Asadar, proiectele trebuie sa se foloseasca de sistemele de inalta tehnologie pentru a contribui la imbunatatirea eficientei autovehiculelor cat si oferirea unor informatii corecte soferului. 

Status: INACTIV
Depunere pana la: 10.10.2015
Buget: 30.000.000 euro

vehicule-verziPrin urmare, obiectivul acestui apel este acela de reduce complexitatea mecanismelor vechiculelor electrice si totodata de a imbunatati functionalitatea, modularitatea si eficienta acestora. Aceasta poate fi conceputa folosind sisteme fara fir (wireless) cat si sisteme de stocare a energiei, sistem de transmisie si conversie si miniaturizare. Sunt acceptate si abordarile in ceea ce priveste siguranta, securitatea, sustenabilitatea, incluzand compatibilitatea electro-magnetica. In ceea ce priveste managementul sistemului de alimentare (acumulatorul), proiectele trebuie sa cuprinda:

  • noi mecanisme care sa includa management termic, densitate, durata de viata si sustenabilitate;
  • testarea metodelor si procedurilor pentru a evalua functionalitatea sigurantei, sustenabiliatea si durata de viata a acumulatorului.

Solicitantii eligibili sunt: 

  • Statele membre ale Uniunii Europene;
  • Tarile de peste mari si teritoriile (TTPM) legate de statele membre;
  • Organizatiile de interes internationale.

Impactul asteptat:

  • imbunatatirea costului cost-performanta;
  • imbunatatiri in ceea ce priveste dimensiunile si greutatea vehiculelor, durata de viata a bateriei care sa genereze un control mai sigur si robust a acesteia;
  • reincarcarea coordonata de sisteme de inalta tehnologie;
  • contributii la standardizarea competitivitatii in sectorul industrial european.

Bugetul total alocat este de 30.000.000 EUR. Informatii cu privire la rezultatul evaluarii se vor primi in maxim 5 luni de la data limita de depunere. Comisia Europeana isi rezerva dreptul de a selecta doar proiectele al caror cost de implementare se situeaza intre 3 si 8 milioane de euro.

Termenul limita: 10 octombrie 2015, ora 17:00 (ora locala Bruxelles).

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului

Sursa: Comisia Europeana
Finantator: Comisia Europeana

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top