APIA a demarat Campania de informare a fermierilor privind depunerea Cererii Unice de Plata in anul 2018

big_2222222.jpg

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a demarat Campania de informare a fermierilor privind depunerea Cererii Unice de Plata in anului 2018, sub sloganul : “Drumul catre o agricultura performanta trece pe la APIA. Depune Cererea Unica de Plata si in 2018!”

In conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, Cererile Unice de Plata se depun la Centrele judetene/locale APIA si al Centrul Municipiului Bucuresti, in perioada 01 martie – 15 mai 2018.

Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiaza de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plati/masurilor de sprijin/ajutoarelor, ca mecanisme de sustinere a producatorilor agricoli, respectiv:

  • schema de plata unica pe suprafata (SAPS), plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, plata pentru tinerii fermieri, schema de sprijin cuplat ,in sectorul vegetal si zootehnic, schema simplificata pentru micii fermieri, ajutoarele nationale tranzitorii (ANT) care se acorda in sectorul vegetal si zootehnic.
  • masurile compensatorii de dezvoltare rurala: Masura 10 – Agro-mediu si clima, Masura 11 – Agricultura ecologica, Masura 13 – Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau alte constrangeri specifice (PNDR 2014-2020).

In Campania 2018, completarea declaratiei de suprafata se realizeaza electronic, folosind aplicatia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea si inchiderea cererii unice de plata in IPA-Online se face in prezenta functionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plata, dupa verificarea acesteia si a mesajelor din controlul parcelelor digitizate si corectarea eventualelor probleme semnalate de catre sistemul informatic.
Acelasi principiu se aplica si pentru fermierii, crescatori de animale, care vor completa Cererea unica de plata – declaratie sector zootehnic, impreuna cu functionarul APIA, in aplicatia dedicata sectorului zootehnic.

Acelasi principiu se aplica si pentru fermierii, crescatori de animale, care vor completa Cererea unica de plata – declaratie sector zootehnic, impreuna cu functionarul APIA, in aplicatia dedicata sectorului zootehnic.

Fermierii vor depune la APIA o singura Cerere Unica de Plata, chiar daca acestia detin suprafete de teren in diferite localitati sau judete! Cererile se depun la Centrele judetene APIA in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 hectare teren agricol si la centrele locale in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.

Sursa: APIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top