APIA despagubeste fermierii romani care au suferit daune din cauza secetei

seceta-despagubiri.jpg

fermieri-cereriFermieri vor primi despagubiri pentru pagubele cauzate de seceta din 2015, care vor fi constituite din plati compensatorii pentru pierderile de venit survenite la urmatoarele culturi agricole: porumb boabe, floarea soarelui, soia, cartof, sfecla de zahar, legume de camp, plante de nutret, pasuni si fanete.

Beneficiarii care se califica pentru acest ajutor sunt producatorii, persoanele fizice autorizate care detin atestat de producator, producatori agricoli persoane fizice autorizate, producatori agricoli persoane juridice, precum si alte forme asociative cu sau fara personalitate juridica.

Pentru a fi eligibili ajutorului oferit de stat, fermierii trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii cumulative:

  • sa detina proces verbal de constatare si evaluare a pagubelor, incheiat intre 1 aprilie 2015 si 20 octombrie 2015;
  • sa fie inregistrati in evidentele APIA.

Ajutorul de stat reprezinta o plata compensatorie care acopera mai mult de 20% din pierderea de venit de 100% aferenta culturilor.

Fermierii ale caror culturi au fost afectate de seceta vor trebui sa depuna la APIA o cerere de acordare a ajutorului pana pe data de 30 noiembrie 2015, impreuna cu urmatoarele acte:
a) copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoana fizica sau, dupa caz, imputernicire/procura notariala
b) copie a atestatului de producator, dupa caz;
c) copie a certificatului de inregistrare la Oficiul National al Registrului Comertului/Registrul national al asociatiilor si fundatiilor sau a actului in baza caruia isi desfasoara activitatea, precum si copie a B.I./C.I. al/a imputernicitului/reprezentantului legal;
d) copie a procesului-verbal de constatare si evaluare a pagubelor;
e) dovada coordonatelor bancare/trezorerie, dupa caz.

Dupa depunerea actelor la APIA, urmeaza centralizarea acestora in vederea stabilirii sumelor ce vor fi acordate ca ajutor financiar.

Sursa: AgroIntel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *