Au fost anuntate proiectele culturale ale asociatiilor obstesti finantate din bugetul de stat pe 2015

culture.jpg

cultureReprezentantii Ministerului Culturii Republicii Moldova au anuntat rezultatele concursului vizand finantarea din bugetul de stat pentru anul 2015 a proiectelor culturale ale asociatiilor obstesti. 

Din anul 2013 s-a adoptat un nou regulament al acordarii acestor burse, dat fiind numarul foarte ridicat al celor interesati de promovarea proiectelor culturale.

Aceste modificari cuprind: principiile si criteriile finantarii proiectelor culturale, de asemenea a fost revizuita si completata lista cu actele ce trebuiesc depuse de catre solicitanti cat si forma de raportare si modalitate de incheiere a contractelor.

Pentru acest an, a fost stabilita o cota a finantarii de stat in valoare de 2 milioane de lei.  La concursul proiectelor culturale editia 2015 au fost depuse 111 proiecte culturale venite din partea a 71 de asociatii obstesti, inclusiv uniuni de creatie.

Comparativ cu anul 2014, numarul proiectelor depuse se afla intr-o usoara scadere, 111 pentru anul 2015 in comparatie cu 134 pentru anul 2014. Chiar si asa, anul acesta au primit finantari 44 de asociatii si 62 de proiecte culturale

Anul acesta s-au evidentiat proiectele din domeniul artelor vizuale, cinematografie si muzica. 

Lista cu proiectele pentru anul 2015 poate fi consultata aici.

Sursa: Ministerul Culturii Republicii Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.