Augustin Jianu, ministrul Comunicatiilor: „Avem finantare europeana pentru alinierea la piata unica digitala”

telecomunicatii.jpg

Ghidurile de finantare pentru implementarea Agendei Digitale in Romania, cu obiectivele privind piata unica digitala, sunt in curs de elaborare si beneficiaza de fonduri europene, a declarat ministrul Comunicatiilor, Augustin Jianu.

„Strategia noastra care este prinsa si in programul de guvernare este aliniata cu strategia nationala privind agenda digitala din Romania si cu obiectivele privind piata unica digitala din Romania. Toate lucrurile au fost definite si agreate cu Comisia Europeana, exista finantare pentru ele, in momentul acesta se lucreaza la ghidurile de finantare”, a spus ministrul.

Augustin Jianu a mentionat ca „in momentul in care ghidurile sunt gata, o sa dam drumul la call-uri (n.n.- apelurile de depunere a proiectelor) si institutiile – sau, in functie de cine va implementa proiectele – vor putea aplica pentru aceasta finantare si vor da drumul la programe”.

Prioritatile stabilite in comun cu Comisia Europeana sunt cele 36 de evenimente de viata, precum emiterea unui buletin, emiterea unui certificat de nastere etc. Acestea trebuie sa fie furnizate publicului sub forma unor servicii electronice”, a precizat ministrul Comunicatiilor.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.