Banca Libra a lansat trei noi tipuri de credite agricole

fructe.jpg

fructePentru a largi accesul fermierilor la creditare si a-i sprijini in dezvoltarea fermelor lor, Libra Internet Bank a lansat saptamana aceasta trei noi tipuri de credite agricole, destinate atat activitatii curente, cat si investitiilor din ferme de cultura mare, legumicultura, vii si livezi, cresterea animalelor etc.

Ajutam fermierii sa primeasca bani pentru lucrarile agricole si achizitia de utilaje sau terenuri agricole, pe care ii pot restitui pe baza unui plan stabilit cu banca, in rate sezoniere pe perioada recoltei si rate 0 in alte luni ale anului. Avem un bun dialog cu agricultorii, pentru ca specialistii Libra Internet Bank sunt oameni cu experienta in finantarea agriculturii si chiar absolventi de facultati cu profil agricol”, a declarat Emil Bituleanu, presedintele Libra Internet Bank.

Prin Creditul agricol Gospodar, Libra Internet Bank poate acorda fermierilor finantari pentru activitate curenta sau investitii, garantate prin Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) sau FNGCIMM. Restituirea creditului se poate face pe o perioada de pana la 60 luni sau mai scurta, in functie de specificul activitatii fermierului.

Creditul Hotar este un credit multi-functional garantat cu teren agricol. Fermierii pot sa utilizeze banii pentru a cumpara terenuri agricole ori pentru alte investitii (masini si utilaje agricole, instalatii de irigatii, silozuri si spatii de depozitare, solarii, alte ferme etc.), restituindu-i in maxim 180 de luni, sau pot sa isi finanteze activitatea curenta a fermei, cu rambursare in maxim 84 de luni.

Pentru fermierii care lucreaza o suprafata agricola de minimum 500 ha, Libra Internet Bank ofera linia de credit AgriVIP pentru finantarea capitalului de lucru. Fermierul poate utiliza linia de credit AgriVIP prin trageri si rambursari pe toata perioada creditarii, in limita plafonului aprobat.

La sfarsitul perioadei de creditare, fermierul poate restitui integral sumele datorate sau poate opta pentru prelungirea facilitatii. Perioada creditarii poate fi de pana la 12 luni, cu posibilitate de prelungire, in functie de momentul in care banca ofera finantarea si de perioada recoltei.

Libra Internet Bank incurajeaza agricultorii sa aplice pentru obtinerea de fonduri europene prin proiecte de agricultura pentru care banca le poate oferi consultanta si co-finantare pentru partea nerambursabila necesara efectuarii cheltuielilor eligibile pana la rambursarea banilor de la Autoritatea de Management, pentru finantarea contributiei proprii a beneficiarului sau pentru finantarea cheltuielilor neeligibile.

Fermierii interesati contacteaza echipa Libra Internet Bank la telefon 021/208.16.57 sau email [email protected] si stabilesc impreuna cu reprezentantii bancii ziua si ora la care acestia pot vizita ferma si discuta detaliile de oferta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.