Banca Mondiala si-a oferit sustinerea pentru structurarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii

banca.jpg

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu si Elisabetta Capannelli, Country Manager al Bancii Mondiale pentru Romania si Ungaria au facut o radiografie completa a situatiei economice din Romania, pentru o mai buna intelegere a pozitionarii prioritatilor Ministerului Economiei in calendarul implementarii masurilor prevazute in Programul de Guvernare 2017-2020.

Discutiile au vizat, in context, perfectionarea legislatiei privind guvernanta corporativa, infiintarea si dezvoltarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii, revitalizarea unor sectoare cu potential mare de crestere economica. “Sunt determinat si vreau sa implementez tot ceea ce am dobandit ca experienta in activitatea manageriala in dezvoltarea proiectelor performante economic. Ma voi ocupa cu maxima atentie de coordonarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii si ii asigur pe toti partenerii acestui proiect de toata sustinerea, transparenta si implicarea Ministerului pe care il conduc. In calitatea mea de ministru al Economiei, va garantez ca avem in portofoliu companii puternice, care au proiecte nationale si internationale de anvergura, in care Banca Mondiala se poate implica cu succes pentru dezvoltarea lor”, a declarat Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu.

Doamna Elisabetta Capannelli, Country Manager al Bancii Mondiale pentru Romania si Ungaria, si-a manifestat aprecierea fata de intentiile Ministrului Economiei de perfectionare si dezvoltare a strategiei prevazute in ordonanta de guvernanta corporativa 109/2011.

Totodata, reprezentantii Bancii Mondiale si-au oferit intreaga sustinere si disponibilitate pentru colaborarea in structurarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investiti, care va determina prioritizarea investitiilor si revitalizarea sectoarelor cheie ale economiei romanesti.

Sursa: Ministerul Economiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.