BEI aloca 110 milioane de euro pentru cofinantarea proiectelor PNDR derulate pana in 2015

bei.jpg

beiLa sfarsitul anului trecut, reprezentantii Guvernului au semnat Contractul de finantare in valoare de 110 milioane euro dintre Romania si Banca Europeana de Investitii (BEI) in vederea acoperirii contributiei bugetului de stat la Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), implementat de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Din partea BEI, contractul de finantare a fost semnat de catre Flavio Schiavo Campo de Gregorio, seful biroului BEI din Romania si Stella Renita, consilier juridic.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Finantelor, imprumutul contractat de la BEI va contribui semnificativ la reducerea presiunilor pe bugetul de stat pentru asigurarea cofinantarii masurilor din PNDR pentru perioada iulie 2013 – decembrie 2015 si la cresterea gradului de absorbtie in cadrul acestui program, prin acoperirea unei portiuni importante din contributia nationala pentru schemele selectate.

Astfel, vor fi eligibile la finantare elementele componente ale unui numar de 9 masuri selectate in cadrul Axelor 1, 2 si 3, precum si Axa 5 Asistenta Tehnica din PNDR, pentru plati efectuate in intervalul iulie 2013-decembrie 2015.

„Imprumutul in valoare de 110 milioane EUR reprezinta o sursa avantajoasa de finantare a deficitului bugetului de stat pe termen lung, cu o maturitate de pana la 15 ani, cu pana la 5 ani gratie si la costuri reduse, BEI fiind institutie financiara a Uniunii Europene cu rating AAA”, a mai precizat sursa citata.

Sursa: Ministerul Finantelor Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top