scoala_banilor_europeni.jpgDrept raspuns pentru toti reprezentantii sectorului administratiei
publice centrale sau locale care, in vremuri de reforma, restructurare,
dar si de criza de resurse financiare in domeniu, au aflat ori s-au
interesat de rostul si foloasele urmarii unei formari si certificari
internationale
specifice in domeniul Managementului Cunoasterii
(Knowledge Management Specialist), sintetizam pe scurt sapte puncte
tari ale acestuia.

Astfel, cei ce participa la reuniunile SCOALA BANILOR EUROPENI – continuare a programului non-guvernmental "Incubatorul de Proiecte si Afaceri Europene" (lansat in februarie 2009) – si obtin certificarea Knowledge Management Specialist prin Knowledge Management Institute (Knomacons.ro; kminstitute.org) si sprijinul oferit de EUROLINK – House of Europe (HouseofEurope.ro) impreuna cu partenerii oficiali ai acesteia:

1. Dobandesc un avantaj competitiv, flexibil si rapid pentru ca sa progreseze in cariera sau sa se reinventeze profesional pe baze inovative, sanatoase si de lunga perspectiva, care sa-i sustina in mod palpabil pentru o eventuala trecere in mediul privat sau reconversia pe o alta functie sau resort de expertiza.

2. Se alatura unei solide comunitati interne si internationale, beneficiind din plin de schimburi de cunostinte, bune practici manageriale, informatii de finete privind chestiuni spinoase cu care se confrunta in activitatea de zi cu zi sau care pot aparea ca provocari la un moment dat in munca lor prezenta sau viitoare.

3. Identifica scopuri comune in cadrul unui mediu activ si prietenos de inter-comunicare pentru a fi primii care profita de detalii asupra schimbarilor legislative, tehnice, procedurale formale si mai ales informale de care se lovesc in mod curent sau doar accidental.

4. Pot afla in mod prioritar despre noi oportunitati profesionale, proiecte si investitii in tara sau strainatate care sa-i ajute sa-si puna mai bine in valoare cunostintele, competentele si abilitatile acumulate si se pot sprijini reciproc pentru integrarea in echipele de proiect care se formeaza cu mai mare lejeritate.

5. Deprind cu usurinta metode noi si utile de acumulare, pastrare si valorificare inteligenta a cunostintelor care ii sprijina pas cu pas sa se faca mai folositori angajatorilor si sa primeasca calificative superioare si recompense materiale si morale, indiferent de organizatia / institutia unde lucreaza.

6. Se adapteaza din mers in vederea asimilarii noilor standarde de calitate sau de exigenta impuse, modificarilor de cultura organizationala sau reorganizarilor uneori bulversante prin care trec institutiile / organizatiile din care provin.

7. Isi reduc considerabil gradul de stress la locul de munca, isi sporesc increderea si stima de sine, contribuie la generarea unui micro-climat concret sau virtual mai permeabil, atat in raport cu schimbarile punctuale inerente care apar, cat si cu transformarile locale, nationale sau globale cu care se confrunta institutiile unde activeaza sau unde doresc sa acceada.

Mai multe detalii asupra avantajelor afilierii la Comunitatea Knowledge Management (KMC), cat si la agenda si activitatile organizate sub egida Platformei "EU-RO Clearing Funds" pot fi aflate consultand site-ul www.StructuralFunds.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top