total_softTotalSoft, parte a grupului Global Finance, anunta inchiderea anului 2010 cu o cifra de afaceri consolidata de 22,45 mil Euro, in crestere cu 14% fata de anul 2009, si un EBITDA de 3.5 mil Euro.

Veniturile inregistrate in Romania au insemnat 18.1M Euro, in crestere cu 20% fata de veniturile inregistrate in 2009, parte din aceste venituri datorandu-se implementarii de solutii complexe in conturi internationale.

TotalSoft a demarat in 2010 o strategie agresiva de expansiune internationala, prin deschiderea a patru subsidiare (Bulgaria, Serbia, Grecia si Qatar), dar si prin evaluarea unor potentiale tinte de achizitie in tari cu o puternica crestere economica, cum ar fi Turcia sau Polonia.

Expansiunea companiei s-a realizat si prin castigarea unor proiecte directe pe noi piete, cum ar fi Austria, Dubai, Spania si Arabia Saudita. Dintre acestea, proiectul derulat cu SATORP Arabia Sudita se detaseza prin amploare si importanta, SATORP fiind constructorul celei mai mari rafinarii din lume – JUBAIL RAFINERY- un proiect in valoare de 9.6 miliarde USD.

Portofoliul companiei s-a marit cu peste 100 de clienti, dintre care 32 au semnat contracte pentru Charisma ERP, 42 au optat pentru Charisma HCM si 45 pentru solutii Primavera.

De altfel, dupa un an 2009 de regres al Primaverei datorita contractiei segmentului constructiilor, 2010 a insemnat o crestere cu peste 60% si atingerea cifrei de 2M Euro pentru divizia Primavera. Divizia Charisma Medical Software a marcat si ea semnarea unor contracte de referinta cu Euroclinic si Mowasalat Dubai.

Printre proiectele care se remarca prin complexitate si valoare financiara se numara grupul Romelectro-ISPE, Deutsche Leasing Austria (prima implementare a sistemului Charisma ERP intr-o piata occidentala), MIC.RO, Ursus Breweries, Lafarge Moldova, Farmexpert, INSPET, Hidroelectrica, Anima Services, ICAP Grecia, Medsana sau SATORP.

In structura cifrei de afaceri, segmentele cu ponderi semnificative au fost retail/distributie (28,4%), servicii (24,8%), productie (12,8%) si financiar bancar (12,4%).

In 2010, TotalSoft a lansat o serie de solutii si tehnologii noi, precum Charisma Cell Monitor si Charisma Analyzer (primele aplicatii de business intelligence din lume disponibile pe iPad). A lansat, de asemenea, primul serviciu de evaluare a riscurilor de creditare, Charisma Financial Risk Assement, realizat impreuna cu ICAP Romania, dar si solutii accesibile on-line, dezvoltate pe tehnologii Microsoft si promovate sub brandul Charisma eBusiness Suite, cum ar fi eExpense Approval, eProcurement, eShop, eDecont, sau eOrders. Toate aceste solutii au fost integrate intr-o puternica suita de afaceri, lansata in noiembrie 2010 sub brandul Charisma ERP 2011.

Tot in 2010, TotalSoft s-a clasat pe primul loc in topul furnizorilor de solutii ERP din Romania, conform studiului realizat de compania de analiza de piata Pierre Audoin Consultants.

TotalSoft preconizeaza ca va incheia anul 2011 cu o cifra de afaceri consolidata de peste 25 mil Euro si o crestere a EBITDA la 4,5M Euro.

Persoana de contact: Suzana Badea, Corporate Communication Manager, [email protected]ă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; 0744.89.86.20.

Despre TotalSoft:

Cu 16 de ani de experienta, TotalSoft este unul dintre liderii industriei IT romanesti in dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe de afaceri. Avand 1500 de clienti in sectorul privat si public din 22 de tari, printre care UK, Germania, Austria, Italia sau Franta, TotalSoft detine o expertiza de necontestat in verticale ca financiar-bancar, distributie, retail, medical, utilitati, constructii, proiectare, productie, servicii sau administratie publica. Compania are sediul principal in Romania si subsidiare in Grecia, Bulgaria, Serbia si Qatar.

TotalSoft a devenit, conform PAC, cel mai important furnizor de solutii ERP din Romania, devansand toti ceilalti jucatori in termeni de valoare licente si servicii asociate licentelor.

Compania detine suita proprie de solutii software Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute cum ar fi Charisma ERP, Charisma HCM sau Charisma Medical Software.

TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

Pentru mai multe informatii accesati www.totalsoft.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top