Bloc operator de 6.000.000 de euro la Spitalul Judetean din Oradea

spital1.jpg

Oradea are unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din tara. Zece sali de operatii, dotate cu aparatura ce permite orice fel de interventie chirurgicala, au fost inaugurate la Spitalul Judetean de Urgenta. Investitia in valoare de sase milioane de euro a fost sustinuta din fonduri europene, dar si din bugetul local si din veniturile proprii ale unitatii medicale.

Lucrarile la blocul operator au durat un an si jumatate si, intr-o prima faza, au presupus renovarea completa a spatiilor. Salile au fost dotate cu echipamente ultramoderne pentru interventii chirurgicale.

„Sunt zece sali pentru toate specialitatile chirurgicale, exceptand urologia care va fi separat, au dotarile de ultima ora; toate sunt identic dotate, au tot ce le trebuie. E nevoie de astfel de sali ca sa le oferim medicilor conditii de lucru si pacientilor conditii de tratament”, considera dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judetean din Oradea.

Noile sali de operatii vor deservi sectiile de chirurgie generala, ORL, chirurgie plastica, ortopedie, neurochirurgie si oftalmologie. Interventiile vor fi realizate chiar de chirurgii spitalului.

„Suntem la standarde pot sa spunem europene: exact cum se opereaza in strainatate asa se opereaza si la noi acum, incepând de la partea hoteliera de infrastructura, la partea de instrumentar si de aparatura medicala”, spune dr. Aurel Mohan, medic specialist neurochirurg.

„Sistemul sanitar românesc, trebuie sa recunosc, este intr-un progres extraordinar, poate nu atât de mult cât ne-am dori, dar oricum mai bine ca si acum nu a fost niciodata”, este de parere dr. Virgil Popa, medic cardiolog interventionist.

Prezent la eveniment, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a declarat ca spitalul oradean poate fi considerat un exemplu pentru celelalte unitati medicale. „Cred ca dincolo de faptul ca e finalizat si ca arata foarte bine, blocul acesta reprezinta o nevoie a secolului in care ne aflam. Aici e vorba de un management corect, performant.”

Banii pentru modernizarea blocului operator au fost asigurati din trei surse: un milion si jumatate de euro din fonduri europene, alte 3,5 milioane de euro – din veniturile proprii ale spitalului, iar un milion doua sute de mii de euro au fost asigurati de primarie.

Pana in toamna acestui an, tot la Spitalul Judetean din Oradea vor fi modernizate si salile de operatie pentru afectiunile urologice.

Sursa: Digi 24

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.