Bucuresti: Finantari pentru echipe inovatoare in domeniul tehnologiei in sanatate, la un hackathon

tineri_proiect.jpg

Antreprenori, specialisti in tehnologia informatiei (IT), dezvoltatori de software, studenti sunt asteptati la un hackathon pe teme de sanatate, care va avea loc la Bucuresti, in perioada 28-29 octombrie 2017, a informat organizatia Smart Everything Everywhere (SEE), unul dintre organizatorii ”maratonului” de tehnologie si afaceri.

Apelul pentru inscrieri la Health Hackathon va fi lansat la inceputul lunii septembrie 2017, pe site-ul evenimentului, potrivit unui comunicat remis marti StartupCafe.ro.

Evenimentul va fi realizat de Smart Everything Everywhere (SEE), organizatie fondata de initiatorii GovITHub, alaturi de Johnson&Johnson Romania, una dintre principalele companii multinationale de pe piata farmaceutica si de ingrijire personala si medicala.

Organizatorii sustin ca acesta va fi ”cel mai important hackathon pe teme de sanatate din Europa Centrala si de Sud-Est”, la eveniment fiind invitati:

  • profesionisti si mentori din domeniul sanatatii,
  • dezvoltatori si arhitecti de software,
  • studenti,
  • tineri antreprenori din domeniul IT,
  • experti din industria si managementul serviciilor medicale.

La finalul Health Hackathon participantii vor prezenta mai multe prototipuri construite sa raspunda unor nevoi specifice ale sistemului de sanatate.

Vor fi alese 3 echipe castigatoare care vor primi ”sprijin financiar important din partea companiei Johnson&Johnson Romania pentru a-si dezvolta ulterior solutiile si aplicatiile inovatoare” pe parcursul urmatoarelor luni, se mai arata in comunicatul organizatorilor.

Potrivit informatiilor de pe site-ul hackathonului, premiile vor avea o valoare de 15.000 de euro, ca investitie de tip seed in initierea si dezvoltarea afacerilor.

Printre temele pe care evenimentul vrea sa le abordeze se numara:

  • aplicatii ce conecteaza personalul medical cu comunitatile izolate prin telemedicina;
  • instrumente de screening online;
  • cresterea constientizarii asupra MDR-TB/cancer/HIV;
  • sanatate mintala; sanatate si preventie sanitara;
  • cresterea utilizarii dispozitivelor medicale in combaterea obezitati;
  • instruire pentru personalul medical.

Profesionisti recunoscuti din companii prestigioase de software, din domeniul medical si antreprenori vor juriza si mentora in etapa initiala a hackathonului, dar si pe parcursul dezvoltarii proiectelor, mai spun organizatorii. Scopul declarat al hackathonului de a ”genera idei inovatoare si solutii practice de software si tehnologie cu impact pozitiv si imediat asupra starii de sanatate a pacientilor din Romania si cu un efect pozitiv sistemic”.

”Misiunea Hacking Health este de a reuni Pe parcursul celor doua zile, 28-29 octombrie 2017, participanti din toata tara vor lucra impreuna pentru a crea platforme digitale si educative care sa faciliteze accesul la servicii medicale, tratamente si solutii inovatoare” – mentioneaza organizatorii.

Ei spun ca initiativa Hacking Health a aparut in contextul in care ”Romania este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este in continua crestere: la nivel global, 87% dintre romani detin un smartphone si admit ca principalele beneficii oferite sunt mobilitatea si accesibilitatea informatiilor”.

Cu toate acestea, Romania ocupa ultimul loc din Europa in ceea ce priveste procesul de digitalizare a economiei, mai arata sursa citata.

„Hacking Health e menit sa sustina sectorul de sanatate si va facilita schimbul de idei dintre mediul IT din Romania si piata de healthcare. in primul rand, ne dorim sa gasim in cadrul acestui eveniment idei cu potential real, cele mai noi tehnologii care sa poata sustine ulterior platforme si aplicatii de interes national. Acestea se vor adresa tuturor cetatenilor, dar vor fi utile si pentru autoritati sau pentru asociatiile de pacienti”, a declarat Dan Nechita, presedinte al Smart Everything Everywhere.

Aceasta organizatie neguvernamentala a fost initiata de fosti membri ai GovITHub, un grup de lucru in domeniul tehnologiei, fondat de fosta guvernare Ciolos in anul 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top