CADASTRU: Criterii de prioritizare pentru lucrarile de inregistrare sistematica din mediul rural, finantate prin POR 2014-2020

bani-ue.jpg

Unitatile administrativ-teritoriale din mediul rural ce vor beneficia de finantarea lucrarilor de inregistrare sistematica din fonduri europene structurale si de investitii vor fi nominalizate de catre o comisie interministeriala ce se constituie in conditiile legii si ai carei membri se desemneaza prin decizie a prim-ministrului, prevede o hotarâre aprobata astazi de Guvern, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE). Actul normativ modifica si completeaza HG nr. 294/2015 privind aprobarea Programului national de cadastru şi carte funciara 2015 – 2023 (PNCCF).

Finantarea lucrarilor de inregistrare sistematica din unitatile administrativ teritoriale nominalizate de aceasta comisie este asigurata prin Axa 11 a Programului Operational Regional 2014-2020, denumita Extinderea geografica a sistemului de inregistrare a proprietatilor in cadastru si cartea funciara. Beneficiarul finantarii este Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Din fondurile europene structurale si de investitii aprobate prin POR 2014-2020 se vor finanta lucrarile de inregistrare sistematica pentru de unitatile administrativ-teritoriale din mediul rural, nominalizate de comisie.

Comisia va realiza nominalizarea unitatilor administrativ teritoriale prin aplicarea unor criterii de prioritizare, prevede actul normativ. Principalele criterii de prioritizare utilizate de comisie constau in urmatoarele:

  • unitati administrativ-teritoriale care fac obiectul dezvoltarii proiectelor de infrastructura prevazute in Master Planul General de Transport al României, aprobat prin Hotarârea Guvernului nr. 666/2016;
  • unitati administrativ-teritoriale care implementeaza ori sunt incluse in proiecte de dezvoltare a infrastructurii in cadrul altor programe, potrivit legii;
  • unitati administrativ-teritoriale in care sunt identificate zone cu vulnerabilitati sociale particulare privind accesul informal la proprietate. Criteriul va avea in vedere zone cu comunitati rome, precum si zonele defavorizate.

Membrii comisiei interministeriale sunt reprezentanti, la nivel de decizie, ai Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Ministerului Transporturilor şi ai Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, propusi prin ordin al ministrului, respectiv al directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Comisia isi va desfasura activitatea in baza unui Regulament aprobat prin hotarâre a guvernului.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top