Care sunt primele care vor fi platite de IMM-uri in Programul national de garantare a creditelor

cec1.jpg

crediteA intrat in vigoare Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 9/2014 privind stabilirea nivelului primei de garantare datorate Ministerului Finantelor Publice si Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), de catre un IMM, in cadrul Programului de garantare a creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii.

Principalele prevederi ale actului normativ sunt urmatoarele:

  • IMM-urile care solicita aprobarea garantarii creditului de catre FNGCIMM, in numele si in contul statului, in cadrul Programului de garantare a creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii, vor face dovada achitarii unei prime de garantare;
  • Pentru anul 2014 se fixeaza prima de garantare la nivelul de 1,99% din valoarea garantiei aprobate de FNGCIMM;
  • Prima de garantare datorata de beneficiarul programului este compusa din comisionul de risc cuvenit Ministerului Finantelor Publice, la nivelul de 1,50% din valoarea garantiei aprobate, si din comisionul de administrare cuvenit FNGCIMM, la nivelul de 0,49% din valoarea garantiei aprobate.

Prin acest program IMM-urile vor putea contracta un credit de maximum 5.000.000 lei, pe o perioada de pana la doi ani, care va fi garantat de stat in proportie de 50% din valoarea finantarii. Banii vor putea fi utilizati numai pentru finantarea capitalului de lucru, neputand fi folositi pentru refinantarea altor credite in derulare.

Sursa: Monitorul Oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.