Cartierele de la periferia Timisoarei vor fi refacute semnificativ, pentru Capitala Europeana a Culturii 2021

timisoara-de-sus-marasti-unirii-centru-istoric-728x336.jpg

Cartierele situate la periferia Timisoarei vor fi refacute aproape in totalitate pana in anul 2021, cand municipiul isi va exercita titlul de Capitala Europeana a Culturii, urmand o infuzie semnificativa de bani europeni in realizarea infrastructurii zonelor, printr-o finantare nerambursabila de 14 milioane de euro.

”Recent ni s-a aprobat o finantare, e prima finantare frumoasa a anului 2018, prin care zonele Plopi – Kuncz si Fratelia – Freidorf beneficiaza de o finantare totala de 14 milioane de euro, ceea ce inseamna o refacere aproape totala. Sunt zone de care nu am uitat, dar pentru care am asteptat, pentru ca aveam posibilitatea sa obtinem aceste fonduri europene, fiind incadrabile, oarecum, in partea de zone mai putin favorizate’‘, a declarat miercuri presei viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu.

Banii au fost obtinuti prin aprobarea a doua proiecte GAL (Grupul de Actiune Locala), fiecare in valoare de cate sapte milioane de euro. Proiectele GAL pentru Timisoara au fost aprobate la Ministerul Dezvoltarii, iar Timisoara a fost singurul oras care a castigat doua finantari, banii putand fi folositi in proiecte cu o paleta diversa, de la infrastructura pana la investitii in sanatate si protectie sociala.

Municipalitatea doreste ca refacerea celor doua zone sa se finalizeze mai devreme de anul 2021.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top