CE, despre Romania: Ultima la absorbtia fondurilor UE, coruptie la achizitiile publice, probleme in mecanismele de control

monezi_calculator.jpg

monezi_calculatorCriticile apar in Recomandarile specifice de tara emise de Comisia Europeana pentru Romania, precum si in analiza tehnica a staffului CE.

Comisia recomanda Romaniei „sa accelereze absorbtia fondurilor UE, sa consolideze sistemele de gestiune si de control, sa aduca imbunatatiri capacitatii de planificare strategica, inclusiv elementului bugetar multianual„.

In pofida inregistrarii unor progrese importante, rata de absorbtie a fondurilor UE ramane una dintre cele mai scazute din UE”, avertizeaza CE in preambului recomandarilor. De asemenea, Romania ar trebui „sa remedieze deficientele persistente din sectorul achizitiilor publice. Sa imbunatateasca in continuare calitatea si eficienta sistemului judiciar, sa combata coruptia la toate nivelurile si sa asigure executarea efectiva a hotararilor instantelor„.

La randul sau, stafful CE subliniaza ca „Romania are inca cea mai slaba absorbtie de fonduri europene din UE„, cu o rata a cererilor de rambursare de la Bruxelles de 35%, la fondurile structurale si de coeziune, la finele lunii ianuarie 2014.

Mai multe detalii:Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.