Ce firme au luat bani prin Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata in 2012?

liste.jpg

listeIn anul 2012 mai multe firme mici si mijlocii au aplicat la finantare prin Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata. Acest program, spre deosebire de majoritatea programelor, accepta pentru finantare activitatea de comert.

Lista firme care au aplicat la finantare

Consultantii considera ca, desi valoarea grantului este mai mica fata de alte programe, in conditiile actuale de piata in care bugetul investitiilor este mult redus fata de anii premergatori crizei economice, aceste fonduri sunt binevenite. In plus, documentatia destul de accesibila, perioada scurta de evaluare a proiectelor (in comparatie cu fondurile structurale unde evaluarea poate ajunge si la un an jumatate), implementarea facila si rambursarea in timp decent, fac din aceste fonduri o solutie de finantare oportuna pentru companiile de dimensiuni mici si mijlocii.

Programul urmareste:

  • intarirea capacitatii operatorilor economici de promovare a produselor si serviciilor de piata;
  • dezvoltarea si modernizarea activitatii comerciantilor si prestatorilor de servicii de piata.

La acest program pot aplica: intreprinderi mici si mijlocii din domeniul comertului si serviciilor care au cel putin 1 an calendaristic  de la infiintare la data completarii on line a formularului de preselectie.

Activitati eligibile: achizitii de active corporale si necorporale specifice domeniului de activitate, inclusiv implementare ISO. Cheltuielile cu consultanta sunt eligibile – maxim 10% din valoarea eligibila a proiectului.

Nu se acorda AFN in cadrul Programului pentru:

  • activitati de pescuit si acvacultura, acoperite de Regulamentul Consiliului (CE) nr. 104/2000;
  • activitati legate de productia primara a produselor agricole, asa cum sunt enumerate in Anexa nr. 1 la Tratatul instituind Comunitatea Europeana;
  • activitati de procesare si marketing ale produselor agricole, asa cum sunt enumerate in Anexa nr. 1 la Tratatul instituind Comunitatea Europeana;
  • activitati legate de export catre state terte sau state membre, si anume, ajutoarele legate direct de cantitatile exportate, de crearea si functionarea unei retele de distributie sau pentru alte cheltuieli curente legate de activitatea de export;
  • ajutoarele destinate utilizarii produselor nationale in detrimentul celor importate;
  • agentilor economici care activeaza in sectorul carbonifer, asa cum este definit in Regulamentul CE nr. 1407/2002 privind ajutorul de stat pentru industria carbunelui;
  • ajutoarele pentru achizitionarea vehiculelor de transport rutier de marfa acordat agentilor economici care au ca obiect de activitate prestarea de servicii de transport rutier de marfa contra cost.

Prin program, beneficiarii eligibili primesc o valoare a AFN de maximum: 80% pentru microintreprinderi, 70% pentru intreprinderi mici si 60% pentru intreprinderi mijlocii din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA). Valoarea maxima a AFN nu poate depasi suma de 100.000 lei pentru fiecare beneficiar.

Cel mai devreme, la sfarsitul lunii februarie, va aparea lista cu programele previzionate pe anul 2013.

Va invitam sa completati acest formular daca doriti sa intrati in legatura cu un consultant specializat pentru a aplica la aceste program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top