CE va acorda Romaniei fonduri in valoare de 260 milioane de euro pentru constructia a doua autostrazi

autostrada.jpg

autostradaComisia Europeana a decis suplimentarea fondurilor alocate Romaniei cu peste 260 de milioane de euro din fondurile de coeziune, pentru constructia a doua autostrazi.

Comisia Europeana a decis sa finanteze costurile de constructie a doua tronsoane de autostrada din Romania, sustinute initial de statul roman prin credite bancare. Astfel, 262 milioane de euro au fost alocati din Fondul de coeziune pentru aceste proiecte.

Autostrada Arad-Timisoara si varianta de ocolire a municipiului Constanta la nivel de autostrada au fost date in folosinta in 2011 si, respectiv, 2012. Ele au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, cu granturi de la Comisia Europeana si cu imprumuturi de la Banca Europeana de Investitii si, respectiv, de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Comisia Europeana a aprobat cererea Romaniei de a finanta din Fondul de coeziune si partea de investitie care fusese acoperita initial din imprumuturi. Din aceasta suma, 287 milioane de euro sunt destinati autostrazii Arad-Timisoara si 151,5 milioane de euro sunt pentru varianta de ocolire a municipiului Constanta la nivel de autostrada.

Impreuna cu aceste noi alocari, contributia Comisiei Europene la constructia celor doua tronsoane de autostrada se ridica la 439 milioane de euro.
    
Corina Cretu a afirmat ca: „Infrastructura rutiera este unul dintre principalele instrumente prin care putem reduce diferentele de dezvoltare dintre regiunile Uniunii Europene, iar Romania va avea intotdeauna in mine un partener pentru realizarea marilor proiecte de infrastructura.”

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.