Cel mai mare fond de investitii polonez incepe sa investeasca in Romania

bani-716x300.jpg

Pioneer Pekao, primul si cel mai mare fond de investitii polonez, a inceput sa investeasca in instrumente financiare romanesti, potrivit Bursei de Valori Bucuresti. Noile fonduri de investitii ale Pioneer Pekao TFI au optat pentru inregistrarea fiscala directa in Romania.

Suntem mandri si multumiti ca unul dintre cei mai mari investitori institutionali din Polonia investeste acum si in Romania. Tara devine din ce in ce mai atractiva pentru actorii regionali si globali„, a afirmat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

In mai 2016, raportul publicat de banca de investitii Berenberg anunta ca randamentul dividendelor companiilor listate la Bucuresti va fi cel mai ridicat din lume in acest an, adica o medie de 7,6% pentru indicele BET, 10,1% pentru companiile din sectorul energetic, 7,1% pentru sectorul de utilitati si 8,6% pentru bancile incluse in indicele principal (BRD si Banca Transilvania).

Bursa mentioneaza ca impozitul pe dividende, care a fost redus la 5% la inceputul acestui an, cat si cea mai mare crestere a Produsului Intern Brut (PIB) din Uniunea Europeana, 3,7% in 2015, au contribuit la cresterea atractivitatii pietei de capital din Romania.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.