Cerere de propuneri de proiecte, “Europa Creativa” – componenta transsectoriala, sprijin pentru integrarea refugiatilor

refugiati.jpg

Comisia Europeana a lansat o cerere de propuneri de proiecte 2016 a programului “Europa Creativa”, componenta transsectoriala.  Titlul cererii este “Sprijin pentru integrarea refugiatilor”.
 

Status: INACTIV
Depunere pana la: 28.04.2016
Buget alocat: 1.600.000 euro

Obiectiv general :

Obiectivul general al prezentei cereri de propuneri consta in sprijinirea proiectelor culturale, audiovizuale si transsectoriale care au drept scop facilitarea integrarii refugiatilor in mediul european, imbunatatirea intelegerii culturale reciproce si incurajarea dialogului intercultural si interreligios, a tolerantei si a respectului fata de alte culturi.

Obiective specifice:

  • sa ajute refugiatii sa socializeze si sa se exprime fara sa vorbeasca neaparat de la inceput limba tarii-gazda;
  • sa aiba rol de platforme de invatare intr-un sens mai larg, promovând respectarea si intelegerea diversitatii, a competentelor interculturale si civice, a valorilor democratice si a cetateniei;
  • sa le ofere cetatenilor UE posibilitatea de a descoperi si de a intelege valorile si culturile refugiatilor, precum si de a invata din acestea si, in acelasi timp, de a-si redescoperi si imbogati propriile valori;
  • sa sprijine prezentarea si crearea in colaborare a unor lucrari culturale si/sau audiovizuale in toata Europa;
  • sa ofere posibilitatea colaborarii cu organizatii din alte sectoare pentru a stimula o reactie mai cuprinzatoare, rapida, eficienta si pe termen lung in fata acestei provocari globale.

Buget/suma acordata pe proiect: 1.600.000 euro, 80% din totalul costurilor; sprijinul financiar acordat se va incadra intre 100.000 EUR si 200.000 euro.

Beneficiari: operatori culturali sau audiovizuali (cel putin coordonatorul proiectului si unul dintre parteneri), entitati ale sectorului public, institutii de educatie, din sectorul social sau al asistentei medicale, etc.

Eligibilitate tari/regiuni: state membre, Norvegia, Islanda, tari candidate, Bosnia si Hertegovina, Moldova, Georgia, Ucraina.

Data de depunere: 28 aprilie 2016 (ora 12:00 la Bruxelles).

Informatii suplimentare:

  • Durata maxima de implementare este de 24 de luni;
  • Aplicatiile pot fi depuse in oricare limba oficiala a UE. Limba in care este redactata cererea trebuie sa fie inteleasa de toate organizatiile implicate in proiect;
  • Formularul de cerere si anexele trebuie depuse online;
  • Inainte sa depuna cererea electronica, coordonatorul de proiect si partenerii acestuia trebuie sa isi inregistreze organizatia pe Portalul participantilor la activitati din domeniul educatiei, audiovizualului, culturii, cetateniei si voluntariatului;
  • Consortiul trebuie sa fie alcatuit din minimum 3 parteneri stabiliti in minimum 2 state eligibile.

Intrebarile specifice privind aceasta cerere de propuneri de proiecte pot fi trimise la: [email protected]

Pentru probleme tehnice legate de inregistrare si depunerea aplicatiei, intrebarile pot fi adresate la [email protected].

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul de finantare

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: UNCJR

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top