Cerere de propuneri de proiecte «Laboratoare albastre – solutii inovatoare pentru provocarile maritime»

barca_pescuit.jpg

Agentia Executiva pentru IMM-uri de la Bruxelles, EASME, a lansat cererea de propuneri de proiecte concentrate pe cofinantarea actiunilor care vizeaza dezvoltarea durabila a economiei albastre. Cofinantarea este prevazuta prin Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM). Titlul cererii este «Laboratoare albastre – solutii inovatoare pentru provocarile maritime».

Status: INACTIV
Depunere pana la: 31.05.2016
Buget: 1.700.000€

Obiective:

Aceasta cerere se concentreaza pe sprijinirea inovatiei in metodele de lucru, metode in care tinerii oameni de stiinta sprijiniti de cercetatori, industrie si parti interesate de la nivel local isi unesc fortele pentru a dezvolta solutii inovatoare in vederea incurajarii dezvoltarii unei economii albastre durabile bazate pe conservarea resurselor marine si a ecosistemelor.

Obiective

– sa valorifice abilitatile si creativitatea tinerilor si sensibilizarea intr-o masura mai mare cu privire la provocarile si oportunitatile maritime;
– sa sprijine parteneriatele inovatoare intre partile interesate din domeniu si sa promoveze abordarile multidisciplinare prin combinarea competentelor mediului de afaceri, sectorului public si centrelor de cercetare;
– sa sprijine cooperarea si o mai buna coordonare intre partile interesate din domeniu atat la nivel local, cat si la cel al bazinului maritim (care include subregiuni), valorificand cunostintele partilor interesate locale.

Prioritati si tipuri de actiuni:

Prioritati:

– depoluarea albastra organica:
– deseuri marine;
– patrimoniul cultural subacvatic;
– speciile alogene invazive si proliferarea de meduze.

Printre actiunile sprijinite:

– proiectare, testare si pilotare de servicii/produse/ instrumente inovatoare care urmeaza sa fie dezvoltate;
– munca de teren necesara pentru dezvoltarea solutiilor propuse; analize sectoriale si studii de piata si planuri de afaceri;
– activitati de formare;
– depunerea si inregistrarea brevetelor;
– consiliere financiara si juridica (incluzand finantarile participative sau strangerea de fonduri).

Buget total estimat – 1.700.000 €; cofinantare intre 200.000-500.000 € si pana la 80% din totalul costurilor eligibile.

Solicitanti: autoritati publice locale, regionale si nationale, Grupuri Locale de Actiune pentru Pescuit, universitati, companii, centre de cercetare, ONG de dezvoltare, asociatii, centre de formare, etc.

Eligibilitate – tari/regiuni: statele membre ale UE tari candidate, Balcani, tari mediteraneene, Norvegia, America de Nord, tari asiatice.

Data depunere: 31 mai 2016 (ora 16:00 la Bruxelles pentru aplicatia depusa personal). Adresa pentru depunerea personala a aplicaṭiei este EASME Bruxelles, Avenue du Bourget 1, B-1140.

Informatii suplimentare:

– Startul actiunilor proiectului: ianuarie 2017;
– Aplicatiile pot fi depuse in oricare limba oficiala a UE, se prefera engleza pentru accelerarea evaluarii;
– Perioada de implementare nu trebuie sa depaseasca 24 de luni;
– Pentru a asigura valoarea adaugata europeana a activitatilor sprijinite, dezvoltarea unor solutii trebuie sa fie personalizata si sa aiba in vedere nevoile si problemele care afecteaza unul sau mai multe bazine maritime limitrofe coastelor UE (Marea Mediterana, Oceanul Atlantic , Marea Baltica si Marea Neagra);
Info Day la Bruxelles pentru aceasta cerere: 5 aprilie 2016;
– Consortiul trebuie sa fie format din minimum 2 organizatii, din care cel putin una sa fie centru/institutie de cercetare sau stiintifica, iar cea de-a doua o entitate publica sau privata. Coordonatorul proiectului trebuie sa provina dintr-un stat membru al UE.

Adresa de contact pentru detalii si intrebari: [email protected], obiectul mesajului trebuie sa fie „2016/1.2.1.4 Blue Labs”.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul aplicantului

Sursa: UNCJR
Finantator: Uniunea Europeana

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.