Cine sunt antreprenorii romani din spatele celor 4 firme care vor primi fonduri UE de cate 50.000 de euro pentru proiecte inovatoare prin programul Orizont 2020

Consiliere.jpg

Patru firme romanesti vor primi fonduri europene de cate 50.000 de euro pentru proiecte inovatoare, prin facilitatea SME Instrument, din cadrul programului Orizont 2020, potrivit unei liste de intreprinderi mici si mijlocii selectate in acest sens, publicate de Comisia Europeana.

Doua companii din Romania, Indeco Soft SRL (Baia Mare) si SC Vitality Media SRL (Bucuresti), fac parte dintre cele 184 de IMM-uri selectate, pe 6 aprilie 2017, pentru finantare prin Instrumentul dedicat din cadrul programului Orizont 2020.

Cele 2 proiecte romanesti sunt:

  • Greentop (coordonator: Indeco Soft) – are in vedere procesarea datelor oferite gratuit de Agentia Spatiala Europeana pentru aplicatii in domeniul silviculturii, amenajarii teritoriale sau agriculturii de precizie.
  • TELLY (coordonator: Vitality Media) – are in obiectiv crearea de noi modalitati de obtinere de venituri pentru societatile de TV si radiodifuziune, canale TV, cluburi sportive, precum si a posibilitatii de interactiune in timp real cu audienta si fanii.

Intr-o runda anterioara, au mai fost selectate alte doua proiecte romanesti:

  • Vision Bot. Coordonator: S.C. BIT Technlogies RO SRL-D, Rm Valcea. Sunt roboti de asamblare de tip Pick and Place, cu acuratete mecanica de 10 nanometri. Echipamentul este inovativ si accesibil.
  • Cargo List. Coordonator: Software & Design Innovations SRL, Cluj-Napoca. Este o platforma de licitatie in timp real a serviciilor de transport de marfa, in Europa.

Antreprenorii din spatele firmelor finantate de UE

Firmele Vitality Media si BIT Technlogies RO SRL-D (debutant) il au ca fondator pe tanarul Ionut Alexandru Budisteanu (foto), cunoscut pentru inovatiile sale. Programatorul in varsta de 23 de ani a castigat printre altele premiul Gordon E. Moore in valoare de 75.000 de dolari, la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF 2013), organizat in SUA, important concurs international de stiinte si inginerie pentru elevi de liceu.

Continuarea articolului: startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top