Cine sunt castigatorii competitiei METRO – Starurile Comunitatii

metro_community_stars_awards_2015_1.jpg

metro_community_stars_awards_2015_(1)In cadrul competitiei „METRO – Starurile Comunitatii” s-au inscris 45 de intreprinzatori cu proiecte sociale, educationale si de mediu in comunitatea din care fac parte. In finala au ajus doar 10 proiecte, iar juriul a decis premierea a 3 antreprenori cu proiecte de responsabilitate sociala in comunitati din judetul Galati si din Bucuresti. 

Castigatorilor li s-au oferit premii in valoare totala de 65.000 de lei, iar celorlalti 7 finalisti li s-au oferit vouchere de cumparaturi in valoare totala de 5.000 de lei.

Castigatorii competitiei sunt urmatorii:

Compania Softmagazin S.R.L din judetul Galati ocupa primul loc in competitie, cu un premiu in valoare de 30.000 de lei. Adrian Buhai, administratorul companiei, si-a propus sa se implice in rezolvarea unei probleme stringente in comunitate: rata mare de abandon scolar cauzat de gradul de saracie a familiilor locale; in 2009, a cumparat o casa pe care a transformat-o intr-un centru social, unde, in prezent, 14 copii beneficiaza aici de o masa, ajutor la teme si de activitati educationale.

Pe locul al doilea se situeaza Centrul Medical Brotac din Bucuresti, castigator al premiului de 20.000 de lei. Angajatii companiei si-au propus in 2014 sa atraga atentia parintilor asupra deformarilor coloanei dezvoltate de copii la varste fragede, din cauza unor pozitii incorecte la birou. Ei au trecut prin 13 scoli din Bucuresti si au consultat gratuit aproximativ 2400 de copii. In urma consultatiilor, echipa Brotac a descoperit ca peste 60% dintre ei prezinta deformari ale coloanei. Dupa consultatii, 130 de copii din cele 13 scoli au avut sansa de a primi asistenta kineto.

Ionut Glavan, detinatorul afacerii IML Motoare SRL, este castigatorul premiului trei in competitie, in valoare de 15.000 de lei, dupa ce a reusit sa mobilizeze comunitatea din Galati sa ii sustina proiectul de responsabilitate sociala. In ultimii trei ani, Autobuzul lui Mos Craciun a strabatut Galatiul pentru a aduce surprize copiilor din comunitate. Pentru toate cele trei editii, Ionut Glavan a finantat Autobuzul lui Mos Craciun si a adunat o echipa care a pregatit bucurii pentru mai mult de 1200 de copii din oras.

Sursa: StiriONG.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.