Cine sunt castigatorii concursului „Idei din Tara lui Andrei”

Tara_lui_Andrei_lucru.jpg

Tara_lui_Andrei_lucru234 de proiecte inscrise, 133 din domeniul educatiei, 57 – Dezvoltare comunitara, 44 pe Mediu, 46.465 voturi, 10 membri ai juriului si 11 castigatori

Pe scurt, aceasta a fost cea de-a doua editie a competitiei Idei din Tara lui Andrei. Initiative sustenabile, initiatori implicati, proiecte care vor imbunatati viata comunitatilor din Romania au fost principalele ingrediente ale competitiei de idei „cu ceva in plus”.

Idei „cu ceva in plus” de 15.000 de euro

Dintre cele 63 de proiecte care au solicitat o finantare de cel mult 15.000 de euro, 3 au fost declarate castigatoare de catre sustinatori si juriu.

Geanina Olga Ipate isi doreste sa le transforme in bine viata celor 900 de elevi ai Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” din Botosani. Prin proiectul „Vreau sansa mea”, Geanina va organiza sedinte de consiliere, programe de educatie non-formala si activitati sportive pentru elevii ai caror parinti sunt plecati peste hotare sau fac parte din familii sarace.

In comuna Mosoaia, jud. Arges, Cristian Petre are un plan de a ajuta elevii, tinerii, adultii si persoanele cu disabilitati sa dobandeasca competente de prelucrare a lemnului. Ei vor invata tehnici de decorare prin pictura, gravura, sculptura si isi vor dezvolta spiritul antreprenorial.

„Mesterii din Spantov” este proiectul gandit de Fundatia PACT impreuna cu Asociatia ,,Impreuna pentru Viitor” din comuna Spantov (Calarasi). Cele doua ONG-uri isi propun sa dezvolte o afacere sociala prin care sa valorifice produsele traditionale ale mestesugarilor romi rudari din comunitate.

Idei „cu ceva in plus” de 5.000 de euro

Cele 171 de proiecte care au optat pentru finantarea de 5.000 de euro au fost si ele citite cu atentie de juriu, iar 8 dintre ele vor deveni acum realitate.

Asociatia Extra Muros Oradea incearca sa ii sprijine prin proiectul „Micul Print” pe copiii care au cel putin unul dintre parinti cu probleme de sanatate mintala, prin organizarea de grupuri de dezvoltare personala prin mijloace artistice.

Persoanele cu tulburari psihice au sansa de a se integra pe piata muncii si de a-si dezvolta abilitati practice. Asociatia Spitalului de Psihiatrie din Sibiu are ca obiectiv infiintarea unui atelier de tamplarie-mestesuguri in care pacientii sa invete sa creeze si sa reconditioneze obiecte din lemn.

Elevii Liceului Tehnologic „Ion Podaru” din loc. Ovidiu, jud Constanta pot demonstra acum cat sunt de priceputi in ale brutariei. Ali Osber a inscris in competitie un proiect care isi propune dotarea Laboratorul de patiserie al liceului cu utilaje performante. In acest mod, copiii vor putea pune in practica cunostintele de patiserie si brutarie acumulate la cursuri.

Iti doresti o vacanta inedita? Ioana Popa si Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara Iasi ti-o pot oferi odata cu implementarea proiectului castigator – „Cicloturism-solutie”.

Proiectul isi propune dezvoltarea turismului in zona rurala de deal si munte a Moldovei prin organizarea de ture cicloturistice tematice, personalizate, intr-o zona defavorizata economic.

Ce spui despre un proiect care are un triplu scop: social, de mediu si solidar? Asociatia Ateliere Fara Frontiere a gandit proiectul „remesh solidar” pentru a ajuta persoanele aflate in dificultate sa se integreze pe piata muncii. Ei vor invata sa creeze obiecte inedite din materiale refolosite, iar din banii castigati in urma vanzarii produselor vor fi cumparate echipamente IT pentru scolile fara posibilitati.

Ce spui, ai vrea ca fiecare scoala sa aiba un radio care sa emita stiri interesante pentru elevi? Marian Valentin Polizache si-a dorit ca Liceul Teoretic I.C. „Vissarion” din Titu, jud.Dambovita sa aiba un radio, iar elevii sa se implice in cursuri de jurnalism si sa devina formatori la randul lor.

Cornelia Bertesteanu vrea sa fie alaturi de seniori si sa-i implice, alaturi de tineri, in actiuni care sa consolideze relatiile dintre generatii. Proiectul „Grija pentru seniori” isi propune sa ii stimuleze pe beneficiari sa participe la ateliere artistice si practice, in dezbateri culturale si alte actiuni ale comunitatii.

Asociatia ROI si Cycling Romania au o idee „cu ceva in plus” pentru Regiunea Urlati – Dealu Mare. Cicloturismul este solutia pe care o propun pentru dezvoltarea sustenabila a comunitatii. Ai vrea sa pedalezi pe unul dintre traseele gandite de ei?

Acestia sunt cei 11 castigatori ai editiei de toamna „Idei din Tara lui Andrei”.

Documente anexate:

Clasamentul final al proiectelor de pana la 5.000 de euro (PDF)

Clasamentul final al proiectelor de pana la 15.000 de euro (PDF)

Sursa: TaraLuiAndrei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top